foto: LETA
Šlesers pārliecināts, ka par Pīlēnu nobalsos visas opozīcijas partijas
Uzņēmējs Uldis Pīlēns piedalās fotogrāfa Ulda Brieža fotogrāfiju izstādes "Brīvam būt. Uldis Briedis. Portreti (1966-2010)" atklāšanā kultūrtelpā "Ola Foundation".
Viedokļi
2023. gada 12. aprīlis, 15:29

Šlesers pārliecināts, ka par Pīlēnu nobalsos visas opozīcijas partijas

Jauns.lv/LETA

Par "Apvienotā saraksta" dibinātāju Uldi Pīlēnu nobalsos visas opozīcijas partijas, uzskata partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Kā pauda LPV pārstāve Līga Krapāne, politiķa domas par Pīlēna kandidatūras izvirzīšanu izskanēja partijas konferencē 25.martā. Tajā viņš pauda atbalstu Pīlēnam, saskatot iespēju šādi sagraut Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību. "Es skaidri pateicu, ka Latvijai vajadzīga jauna valdība. Tas nozīmē, ka sarunas par jaunas valdības izveidošanu ir sākušās," izteicies Šlesers.

Šlesers akcentēja, ka viņa mērķis ir 31.maijā ievēlēt Pīlēnu par Valsts prezidentu un pēc tam gāzt Kariņa valdību. "Es uzreiz varu pateikt, ka Pīlēns būs labāks par [Valsts prezidentu Egilu] Levitu. Viņš ir uzņēmējs. Šodien politikā ir vajadzīgi cilvēki, kas saprot ekonomiku, kas ir gatavi nākt klajā ar priekšlikumu, kā transformēt ekonomiku. Pīlēna ievēlēšana Valsts prezidenta amatā varētu sekmēt to, ka tiks nomainīta Kariņa valdība," cer politiķis.

Kā ziņots, Pīlēns 11. aprīlī apliecināja, ka nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Viņš ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās.

Esošais Valsts prezidents Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti. Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

Pīlēns 2022.gada maijā paziņoja par vēlēšanu apvienības "Latvijas apvienotais saraksts" izveidi, bet jūlijā par biedrības "Apvienotais saraksts" izveidi. 14.Saeimas vēlēšanās viņš bija šī saraksta premjera kandidāts, lai arī pats nekandidēja.