Tuvākajā laikā nebūs ne 11 klašu izglītība, ne pagarinātais mācību gads
Izglītības ministre noraidīja iespēju, ka valsts varētu pāriet uz 11 klašu izglītību, taču viņa pieļāva, ka bērna sešu gadu vecumu varētu noteikt kā obligāto vecumu, kad jāuzsāk skolas gaitas.
Sabiedrība

Tuvākajā laikā nebūs ne 11 klašu izglītība, ne pagarinātais mācību gads

Jauns.lv

Ideja par 11 klašu izglītību netiek apsvērta, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, un arī mācību gada pagarināšanu viņa neizskata kā vēlamu opciju.

Tuvākajā laikā nebūs ne 11 klašu izglītība, ne pag...

Ministre norādīja, ka viņai ir bijušas sarunas ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu sarunas par to, ka vidusskolas beidzējiem jābūt sasniegušiem 18, nevis 19 gadu vecumu, taču nav bijušas idejas par pāreju uz 11 klašu sistēmu. "Līdz 2018.gadam varētu tikt atrisināts, kādā vecumā bērnam jāuzsāk obligātā skološanās. Šobrīd tie ir septiņi, gadi, bet varētu būt runa par sešiem gadiem," sacīja Seile.

Iecere pāriet uz 11 klašu izglītības sistēmu Latvijā apspriesta jau vairākkārt.

Tāpat Mārīte Seile noraidīja Veselības ministrijas rekomendāciju bērniem pāriet uz pagarināto mācību gadu. Viņa uzsvēra, ka Izglītības ministrijas mērķis ir izveidot tādu mācību programmu, kas veicinātu skolēnu konkurētspēju, skolu beidzot.

Atbilstoši viņas teiktajam, tas varētu nozīmēt arī mācību procesa sadalījuma maiņu, taču vismaz pašreiz mācību gada pagarināšana nav paredzēta.

Ar ieceri pagarināt mācību gadu skolēniem klajā nākusi Veselības ministrija, piedāvājot uz tā rēķina ieviest veselības mācību skolās.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA