foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja
Ļoti labi vēl neesot. Levits ar atzīmi novērtējis valdības līdzšinējo darbu
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Politika
2023. gada 6. aprīlis, 08:33

Ļoti labi vēl neesot. Levits ar atzīmi novērtējis valdības līdzšinējo darbu

Jauns.lv/LETA

Valdības līdz šim padarītais darbs vērtējams ar atzīmi starp septiņi un astoņi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Ļoti labi vēl neesot, taču atšķirībā no 13.Saeimas pašreizējā sasaukumā, neskatoties uz ilgstošu veidošanos, radusies optimāla koalīcija.

Kariņa otrā valdība sanākusi uz pirmo sēdi

Otrdien, 20. decembrī, norisinājusies Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības pirmā darba sēde.

gallery icon

Levita ieskatā visas trīs koalīcijas strādā pie valdības programmas veidošanas un īstenošanas, tomēr prezidentam labāk patiktu, ka valdība nāktu klajā ar ambiciozāku programmu. Valdība gan virzoties pareizā virzienā.

Levits mudina valdību būt apņēmīgākai, piemēram, skolu tīkla sakārtošanā, saprotot, ka pašvaldības pašas varētu šo uzdevumu neizpildīt.

Tikmēr Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) Valsts prezidents mudina būt uzstājīgākam sarunās ar ministriem par iespējamu līdzekļu pārvirzīšanu uz veselības aprūpes resoru. "Ministru prezidents visām ministrijām uzdevis atrast līdzekļus, kas netiek tērēti. Premjeram te ir jāspiež uz visiem ministriem, jārunā ar katru atsevišķi un jāuzdod šis uzdevums," akcentēja Levits.

Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski

Latvijas prezidents Egils Levits piektdien, 3. martā, kopā ar valsts pirmo lēdiju Andru Leviti ieradies Ļvivā, kur kopā ar Ukrainas ...

gallery icon

Orientēšanās Rīgas pils dārzā

Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī kopā ar labākajiem Latvijas orientieristiem un šī sporta veterāniem 3. aprīlī atzīmēja Latvijas Orientēšanās ...

gallery icon