foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
FOTO. Ko Uldis Pīlēns saka par to, ka ir "pazudis"
Uldis un Ilze Pīlēni savā kultūrtelpā Ola.
Sabiedrība
2023. gada 5. aprīlis, 13:01

FOTO. Ko Uldis Pīlēns saka par to, ka ir "pazudis"

Jauns.lv

Jau pagājis gandrīz pusgads kopš 14. Saeimas vēlēšanām, un sabiedrībā virmo satraukums, kur tad pazudis līdz tam tik politiski aktīvais Apvienotā saraksta līderis un premjera amata kandidāts Uldis Pīlēns, kas tagad tiek piesaukts kā iespējamais kandidāts uz Valsts prezidenta amatu.

“Nekur neesmu pazudis! Mani vienkārši neviens līdz šim nav uzrunājis. Jūs pa šo laiku esat pirmais žurnālists, kurš man ko vaicā. Vienmēr esmu pieejams, bet, ja nav intereses, speciāli jau neuzbāzīšos,” žurnālam Kas Jauns teic arhitekts Uldis Pīlēns, marta beigās sastapts viņa izveidotajā kultūrtelpā Ola fotoizstādes Brīvam būt. Uldis Briedis. Portreti (1966–2010) atklāšanā.

Ķīpsalā atklāta pazīstamā fotogrāfa Ulda Brieža portretu izstāde

29.martā kultūrtelpā "Ola Foundation", kas atrodas Ķīpsalā, Ogļu ielā 12a, atklāta pazīstamā fotogrāfa Ulda Brieža fotogrāfiju izstāde "Brīvam būt. Uldis ...

gallery icon

Pīlēns joprojām aktīvi darbojoties arī politikā. Piemēram, īsi pirms izstādes atklāšanas atgriezies no Finanšu ministrijas nodokļu grupas sēdes. “Tā ka viss notiek! Darbojos frakcijā, rosos šeit, Olā, veidojam izstādes, organizējam lekcijas Latvijas autoritātēm – Vairai Vīķei-Freibergai, Valdim Birkavam, Valdim Zatleram. Bet celtniecības biznesā, paldies Dievam, jau septiņus gadus neesmu operatīvajā darbībā. Protams, piedalos stratēģisko lēmumu pieņemšanā, bet lielākoties darbojos Olā,” stāsta uzņēmējs.

Bet par savu iespējamo nominēšanu prezidenta amatam Uldis Pīlēns gan runā izvairīgi: “Apvienotais saraksts vēl neko nav izvirzījis, šī tēma šobrīd mums vēl nav dienas kārtībā. Tāpēc neko par to nevaru komentēt.”