Sabiedrība
2023. gada 5. aprīlis, 07:17

Profesors Mārcis Auziņš par Latvijas veiksmes stāstu: atbalsts Ukrainai, sports un kultūra

Jauns.lv

Fizikas profesoram Mārcim Auziņam ļoti gribētos, ka tieši zinātne būtu tā, kas liktu Latvijas vārdam izskanēt pasaulē. Tomēr, objektīvi skatoties, tā laikam nebūs. Tāpēc viņš par Latvijas stiprajām lietām un cilvēkiem uzskata mūsu saliedētību Ukrainas atbalstam, panākumus sportā un kultūrā.

Mākslinieki un sportisti, zinātnieki un politiķi, kā arī sociālo tīklu zvaigznes – influenceri nes Latvijas vārdu pasaulē. Jauns.lv lielais jautājums fizikas profesoram, bijušajam Latvijas Universitātes rektoram Mārcim Auziņam bija: “Kas ir tie trīs cilvēki vai notikumi, kas likuši visskaļāk Latvijas vārdam izskanēt pasaulē?”

foto: Publicitātes
Kā pirmo lietu, ar ko pašlaik Latvija var lepoties pasaules mērogā, Mārcis Auziņš min mūsu saliedētību atbalstam Ukrainai.

Kā pirmo lietu, ar ko pašlaik Latvija var lepoties pasaules mērogā, Mārcis Auziņš min mūsu saliedētību atbalstam Ukrainai - gan valsts līmenī, gan sabiedrībai kopumā; no iespaidīgiem finanšu līdzekļiem līdz vaska nešanai ierakumu sveču liešanai. Tai pašā laikā viņš norāda, ka vajadzētu piesargāties no darvas karotes šai medus mucā, piemēram, uz Ukrainu nosūtot dzērājšoferiem atņemtās automašīnas, kuras nav piemērotas viņu apstākļiem, vai nepareizi izgatavojot ierakumu sveces.

Tālāk Mārcis Auziņš stāsta par saviem pieredzējumiem Amerikā, kur amerikāņi Latviju pirmāk atpazīst pēc mūsu izcilo sportistu snieguma. Vēl pavisam nesen tie bija hokejisti Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš, bet tagad basketbolists Kristaps Porziņģis.

Trešā joma, ar kuru varam lepoties, ir kultūra, un te ir vesela virkne talantīgu un pasaulslavenu cilvēku - Elīna Garanča, Andris Nelsons un daudzi jo daudzi citi.

Kuras personības Mārcis Auziņš, Pēteris Šmidre un Jurģis Liepnieks uzskata par Latvijas vārda nesējiem pasaulē, vērojiet Jauns.lv video.