foto: Edijs Pālens/LETA
Šlesers grib Latvijā veidot jaunu banku un tēmē uz premjera vai Rīgas mēra amatu
LPV līderis Ainārs Šlesers.
Politika
2023. gada 25. marts, 20:52

Šlesers grib Latvijā veidot jaunu banku un tēmē uz premjera vai Rīgas mēra amatu

Jauns.lv

Mums jādomā par to, kādā veidā varam veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi, šodien partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) konferencē sacīja partijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers (LPV).

Viņš norādīja, ka, lai arī Saeimā valsts budžets ir pieņemts, tas esot stagnācijas budžets. Viņa vērtējumā, ekonomika nedarbojas pēc principa - jo lielāki nodokļi, jo lielāki ieņēmumi. Līdz ar to valstī būtu jādomā, kā samazināt nodokļus, kādā veidā veicināt ekonomisko izaugsmi, kā piesaistīt ārvalstu investīcijas un kā atbalstīt vietējo biznesu.

"Latvijā ir jāizveido Nacionālā attīstības banka, kas varētu finansēt mazo, vidējo vietējo biznesu un arī lielos uzņēmumus. Mēs varētu panākt, ka šādu banku varētu izveidot uz "Altum" bāzes," sprieda Šlesers.

Ainārs Šlesers ar sievu Inesi un bērniem

gallery icon

Viņš uzsvēra, ka Latvija nevarēs palīdzēt vietējam biznesam, ja valstī nebūs viena spēcīga vietējā banka.

Kā ziņots, šodien notika LPV konference, kurā Šlesers paziņoja, ka LPV gaidāmajās prezidenta vēlēšanās plāno atbalstīt "Apvienotā saraksta" pārstāvi Uldi Pīlēnu, kurš gan vēl nav paziņojis, ka varētu kandidēt. Šāda izvēle esot ar domu "tikt vaļā no Levita un Kariņa". Pašreizējais premjers, visticamāk, nepaliktu amatā, ja Pīlēns kļūtu par prezidentu.

Šlesera citāts par "Levita un Kariņa iznešanu ar kājām pa priekšu" LPV kongresa biedru vidū izraisīja aplausus un lielu sajūsmu.

Kā iespējamo premjeru, ja Pīlēns kļūtu par prezidentu, Šlesers, protams, redz sevi, savukārt, ja tas neizdotos un LPV paliktu opozīcijā, tad viņš ir gatavs kandidāt uz Rīgas domi, lai kļūtu par jauno galvaspilsētas mēru.