foto: Edijs Pālens/LETA
Madonieši aicina vienu no pilsētas ielām pārsaukt Mārtiņa Brauna vārdā
Madonas pilsētas dome.
Novadu ziņas
2023. gada 22. marts, 19:46

Madonieši aicina vienu no pilsētas ielām pārsaukt Mārtiņa Brauna vārdā

Jauns.lv

Madonā ir gan Maskavas, gan Orehovozujevas iela. Par to neizpratnē ir kāds madonietis, aicinot minētās ielas pārdēvēt Madonas sadraudzības pilsētas Vaijes un komponista Mārtiņa Brauna vārdā, informē Madonas novads.

Kā skaidro Madonas pašvaldībā, jautājums par ielu pārdēvēšanu ir aktualizēts jau iepriekš. Ar aicinājumu mainīt arī Martas Riekstas ielas nosaukumu, pašvaldība sasaukusi iedzīvotāju sanāksmi. Atbalsts ielas nosaukuma maiņai no iedzīvotāju puses nav gūts, līdz ar to, kā skaidro domes priekšēdētājs Agris Lungevičs, šobrīd ielu nosaukumu maiņas jautājums ir procesā, ziņo ReTV. 

“Lielākā daļa iedzīvotāji no šīs sanāksmes ir pret ielu nosaukumu maiņu, kas mazliet izbrīnīja. Sapratām, ka noteikti vairāk ir jākomunicē un jāizdomā stratēģija, kā šo komunikāciju veidot. Un vajadzīgs visu novadu kopumā izanalizēt, kuras būs tās ielas par kurām būtu jārunā,” stāsta Lungevičs. 

Taču kā uzsver priekšsēdētājs, šis tomēr ir valsts un politikas jautājums, kura risināšanai nepieciešams vienots koncepts. Pagājušajā gadā novadā demontēti arī vairāki pieminekļi. Vēl esot pāris vietas par kurām diskutēs, bet iespējams arī tos demontēs. Bet visiem šiem jautājumiem valstī vajadzētu būt vienotam redzējumam. 

“Līdzīgi kā par pieminekļiem bija metodikas un norādījumi, kuri pieminekļi ir demontējami, tāpat arī ar ielu nosaukumiem būtu kādam konceptam jābūt, lai nav tā, ka vienā pašvaldībā, piemēram, Maskavas ielai maina nosaukumu, bet vienā nemaina, un tas rada emociju vētru. Manuprāt, tie ir ļoti nopietni valstiski jautājumi, kuriem jābūt vienotam redzējumam un vienotai politikai, kuru pašvaldības pēctam var ieviest,” piebilst domes priekšsēdētājs. 

Jāpiebilst, ka saistībā ar ielu nosaukumu maiņu, aktuāls ir arī jautājums kā vienoties par jaunajiem nosaukumiem, jo šeit iedzīvotāju domas dalās.