112
2023. gada 20. marts, 12:50

VIDEO: Sji Dzjiņpins ierodas Maskavā uz sarunām ar Putinu

Jauns.lv/LETA

Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins šodien, 20. martā, ieradās Maskavā lai tiktos ar Vladimiru Putinu.

Pēc Flightradar24 dienesta ziņām, lidmašīna nolaidās Vnukovas lidostā. Netālu no lidmašīnas viņu sagaidīja vicepremjers Dmitrijs Černišenko. 

Kā žurnālistiem pastāstīja Krievijas Federācijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Vladimira Putina un Sji Dzjiņpina tikšanās notiks aptuveni plkst.16.30. Šī būs individuāla saruna, kas turpināsies neformālās pusdienās, norādīja Peskovs.

Oficiālās Krievijas un Ķīnas sarunas paredzētas plkst. 15:00 rīt, 21. martā. Papildus divpusējiem jautājumiem Krievijas Federācijas un Ķīnas līderi apspriedīs Pekinas piedāvāto plānu "mierīgam noregulējumam Ukrainā".

Ķīnas līdera vizītei Krievijā vajadzētu ilgt no 20. līdz 22. martam. Tajā pašā laikā Baltais nams vēlas novērst Ķīnas mēģinājumus pasniegt Sji Dzjiņpina un Putina tikšanos kā miera uzturēšanas misiju.

Sji Dzjiņpins ierodas Maskavā

Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins šodien, 20. martā, ieradās Maskavā lai tiktos ar Vladimiru Putinu.

gallery icon

Kara izpētes institūts uzskata (ISW), ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vizītes laikā Krievijā tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai pārrunātu sankciju apiešanas shēmas un Ķīnas interesi būt par starpnieku sarunām par kara izbeigšanu Ukrainā.

Sji Dzjiņpins pavēstījis Ķīnas nostāju attiecībā uz Krievijas iebrukumu Ukrainā par "vispārēji objektīvu" un norādīja, ka valsts "pieliek aktīvas pūles, lai veicinātu izlīgumu".