foto: Edijs Pālens/LETA
ZZS rosina skatīt jautājumu par Saeimas sēžu norises maksimālo ilgumu
Saeimas ārkārtas sēde, kurā pēc teju 24 stundu debatēm tika pieņemts 2023. gada budžeta likumprojekts.
Politika
2023. gada 16. marts, 12:44

ZZS rosina skatīt jautājumu par Saeimas sēžu norises maksimālo ilgumu

Jauns.lv/LETA

Pēc Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) iniciatīvas 20 Saeimas deputāti aicinājuši sasaukt parlamenta Prezidija un Frakciju padomi, lai lemtu par izmaiņām Saeimas Kārtības rullī, nosakot saprātīgu parlamenta sēžu norises ilgumu, informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prezidija un Frakciju padome šo jautājumu varētu skatīt šodien, norāda ZZS.

Deputāti rosina noteikt, ka Saeimas kārtējo un ārkārtas sēžu kopējais ilgums 24 stundu periodā nedrīkst pārsniegt 12 stundas. Savukārt, situācijās, ja valstī būtu izsludināta ārkārtējā situācija vai izņēmuma stāvoklis, Saeima par sēžu norisi varētu lemt arī citādi.

Kā uzsver ZZS valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Armands Krauze, pagājušās nedēļas Saeimas sēde, kurā tika izskatīts valsts budžeta 2023. gadam projekts un to pavadošie likumprojekti, norādīja uz nepieciešamību veikt grozījumus parlamenta darba organizēšanā.

Saeimas sēde, kurā pēc 24 stundu debatēm tika pieņemts 2023. gada budžets

Saeima ceturtdien pēc aptuveni diennakti garas sēdes, debatēs pavadot arī visu nakti, galīgajā lasījumā pieņēma šā gada valsts budžetu un ...

gallery icon
32

"Nav normāli, ka Saeimas sēde ilgst diennakti. Šādā režīmā kvalitatīvs darbs un izsvērta lēmumu pieņemšana nav iespējami," akcentē Krauze, norādot arī uz sabiedrības neizpratni par šādu parlamenta darba organizāciju.