foto: Zane Bitere/LETA
Biedrība noraida pārmetumus par ierakumu sveču kvalitāti - frontē noderīgas esot jebkādas
Ilustratīvs foto
Sabiedrība
2023. gada 12. marts, 16:46

Biedrība noraida pārmetumus par ierakumu sveču kvalitāti - frontē noderīgas esot jebkādas

Jauns.lv

Biedrība "Tavi draugi", kas koordinē Latvijas iedzīvotāju ziedoto palīdzību Ukrainai, noraidījusi Latvijas Radio (LR) izskanējušos pārmetumus par ierakumu svecēm, ziņo portāls lsm.lv.

Kā iepriekš ziņots, kāds Ukrainas armijas automehāniķis no Latvijas LR raidierakstā "Drošinātājs" anonīmā intervijā atklājis, ka daļa ierakumu sveču, ko frontē saņēmuši ukraiņu karavīri, esot uztaisītas nepareizi. Tajās bieži vien esot pārāk daudz kartona, tāpēc tās labi nedeg un kūp.

Sveces tiekot darinātas, izmantojot dažādas tehnikas, par ko biedrības un citu organizāciju brīvprātīgie sveču lējēji savā starpā karsti diskutē. Piemēram, satītā kartona sveces liesma ir mazāka, bet tā deg ilgāk. Savukārt svece ar kartona "zvaigznīti" deg ar lielāku liesmu, bet to grūtāk izmantot vējainā laikā.

Pie Kongresu nama gatavo ierakumu sveces

Rīdzinieki un viesi pie Kongresu nama šodien piedalās Ukrainas aizstāvjiem paredzēto ierakumu sveču gatavošanā.

gallery icon

Biedrībā norāda, ka līdz šim uz Ukrainu nosūtīti 83 000 Latvijas iedzīvotāju izgatavoto sveču. "Karavīri tās novērtē ar lielu pateicību," teikts "Tavi draugi" paziņojumā.

Ierakumu sveču darbnīcas pēc karavīru lūguma biedrība turpinās arī martā, jo frontē ierakumu sveces joprojām ir ļoti noderīgas.

11. novembrī uz Rīgas pils mūra aizdegtās svecītes pārtop Ukrainas ierakumu svecēs

17. novembrī Rīgas 21. vidusskolas telpās sveču izgatavošanas meistarklasē Lāčplēša dienā pie Rīgas pils mūriem izvietoto sveču pārpalikumus pārstrādāja ierakumu ...

gallery icon

Latvijas iedzīvotāju gatavotās ierakumu sveces deg un dod siltumu Bahmutā, Hersonas, Luhanskas, Doneckas, Zaporižjas, Harkivas apgabalos un citur frontes līnijā.