Sabiedrība
2023. gada 12. marts, 07:59

Svētdienas rītā vietām snieg un putina

Jauns.lv

Svētdienas rītā vietām Latvijā snieg un putina, agrā rītā nokrišņi ir galvenokārt Kurzemes un Vidzemes dienvidrietumu daļā, dažviet snieg stipri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Mākoņu daudzums mainīgs. Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, valsts austrumos saglabājas brāzmas līdz 12 metriem sekundē, no jauna vējš pastiprinās Dienvidkurzemes novadā, Liepājas ostā reģistrētas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Sniega segas biezums valsts lielākajā daļā ir 5-35 centimetri, dziļāks sniegs saglabājas vietām Vidzemē un Latgalē. Madonā ir 41 centimetrs sniega, Alūksnē - 47 centimetri, Dagdā - 48 centimetri. Nav datu par sniega dziļumu Priekuļu novērojumu stacijā, kur sestdien tas sasniedza 54 centimetrus.

Gaisa temperatūra sešos rītā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,4 grādiem Ventspilī līdz -8,6 grādiem Dobelē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš lēns rietumu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -4..-6 grādi. Sniega biezums pilsētas centrā 18 centimetri.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien bija no +2,1 grāda Daugavpilī līdz -3,9 grādiem Rūjienā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11. martā bija +31 grāds Spānijas austrumu piekrastē, un tas ir līdz šim lielākais karstums Eiropā šajā gadā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -33 grādi Zviedrijas ziemeļos.