Sabiedrība
2015. gada 8. aprīlis, 00:29

Karjeru noslēdzis barjersprinta zvaigzne Liu Sjans

Jauns.lv

Slavenais Ķīnas barjersprinteris Liu Sjans otrdien oficiāli pavēstīja par karjeras beigām, noslēdzot spekulācijas, ka viņš varētu gatavoties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Pašlaik 31 gadu vecais barjersprinteris Ķīnā par ikonisku personību kļuva pēc uzvaras 2004. gada olimpisko spēļu 110 metru skrējienā, iegūstot valsts pirmo zelta godalgu olimpiskajās vieglatlētikas sacensībās. 2007. gadā viņš triumfēja pasaules čempionātā, bet 2006. gadā sasniedza pasaules rekordu, distanci veicot 12,88 sekundēs.

"Noslēdzu karjeru. Vēlos sākt jaunu nodaļu," sociālajos tīklos izteicās Liu, lēmumā vainojot traumu. "Kaut manā sirdī joprojām ir karstas asinis, mana kāja atkal pateikusi nē."

Pēc Atēnu olimpiskajām spēlēm Liu bija viena no Ķīnas galvenajām cerībām 2008.gada Pekinas Olimpiādē, tomēr Ahileja cīpslas traumas dēļ viņš bija spiests izstāties jau pirmās kārtas skrējienā, kas izraisīja šoku valstī. Tikai pēc gada barjersprinteris atkal bija gatavs startēt iepriekšējā līmenī.

Savukārt 2012.gada Londonas olimpisko spēļu 110 metru distances priekšsacīkstēs Sjans piedzīvoja kritienu, aizķeroties jau aiz pirmās barjeras. Pēc šīm sacensībām viņš tā arī nav vairs sacenties, taču izskanēja prognozes par viņa atgriešanos.

Pēdējos gados karjeru noslēguši arī divi citi Ķīnas slavenākie sportisti. 2011.gadā to paveica basketbolists Jao Mins, bet pērn karjeru negaidīti noslēdza valsts pirmā "Grand Slam" čempione tenisā Li Na.

LETA