Novadu ziņas
2023. gada 1. marts, 20:19

Sabiles kultūras nama remontdarbi liek izbrīnā ieplest acis. Būvnieks norāda - sekojis projektam

Jauns.lv

Būvniecības valsts kontroles birojs 2017. gadā pārbaudēs secināja, ka Sabiles kultūras nams ir bīstams ekspluatēšanai un lika to slēgt. Vēlāk pašvaldība nāca klajā ar ziņu, ka kultūras nams tiks remontēts, tomēr nu vietējie par remontdarbu iznākumu ir nepatīkami pārsteigti, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Kā novēroja raidījums "Bez tabu", šobrīd jaunā kultūras nama fasāde izskatās kā ļoti nekvalitatīvi uzklāta tapete, kas daļēji jau nolupusi nost no nama sienas.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Bez Tabu"
Sabiles jaunajam kultūras namam nolupusi fasāde

Vietējie televīzijai atzīst, ka, viņuprāt, par redzamo skatu atbildīgi ir celtnieki, un viņiem sava kļūda būtu arī jālabo.

Talsu novada pašvaldības Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes vadītāju "Bez tabu" uz vietas nesastapa, tomēr telefonsarunā priekšniecība atklājusi, ka pašvaldība ir informēta par notikušo, un atbildība par to būšot jāuzņemas būvniekam.

Vairāk nekā miljons eiro vērtos būvdarbus, uzvarot iepirkuma konkursā, veica SIA "Bildberg". Tās pārstāvis gan nesteidz uzņemtiem atbildību un veikt kļūdu labojumu par saviem līdzekļiem.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Bez Tabu"
Sabiles jaunajam kultūras namam nolupusi fasāde

"Fasādes siltināšana veikta atbilstoši izstrādātajam būvprojektam, izmantojot projekta autoru definētos būvizstrādājumus. Mēs informējām par projektā iekļauto būvizstrādājumu nesaderību un bijām pret šī materiāla izmantošanu, taču to neņēma vērā. Mūsu ieskatā paustās bažas par materiālu nesaderību bija pamatotas. Saņemot neatkarīgā eksperta slēdzienu, tiks vērtēta katras iesaistītās puses atbildība," raidījumam pauda SIA "Bildberg" valdes loceklis Gatis Bērziņš.

Savukārt Talsu novada izpilddirektors Ivars Haselbaums norāda, ka par nekvalitatīvi veiktajiem darbiem atbildīgs ir būvnieks, turklāt ēka vēl nav nodota ekspluatācijā. "Viennozīmīgi šobrīd šis objekts nav nodots ekspluatācijā. Līdz ar to šī objekta nodošana ekspluatācijā joprojām ir būvdarbu veicēja pienākums. Pat nepiesaistot nekādus ekspertus ir skaidrs, ka tehnoloģija nav ievērota, līdz ar to būvnieks ir simtprocentīgi atbildīgs par veiktajiem darbiem," skaidroja Haselbaums.