112
2023. gada 27. februāris, 15:39

VIDEO: "Tesla" vadītāja bēgšana un atduršanās sienā Pļavniekos no policijas auto skatu punkta

Jauns.lv

Aizvadītajā sestdienā, 25. februārī, Valsts policijas (VP) darbinieki Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā pamanījuši kādu automašīnu “Tesla”, kuras vadītājs šķērsoja krustojumu pie luksofora aizliedzošā signāla. Likumsargi lika apturēt transportlīdzekli, bet “Tesla” vadītājs uzsāka bēgšanu, kuras laikā veica vairākus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Jauns.lv jau nedēļas nogalē ziņoja par asa sižeta filmas cienīgiem notikumiem Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā Rīgā, kur policijas pakaļdzīšanās laikā avarēja automašīna "Tesla".

Kā stāsta VP, 25. februāra vēlā vakarā policistu uzmanību piesaistīja kāda automašīna “Tesla”, kuras vadītājs Rīgā, Brāļu Kaudzīšu ielā neievēroja luksofora aizliedzošo sarkano signālu un šķērsoja krustojumu. Likumsargi nekavējoties reaģēja un nolēma spēkrata vadītāju apturēt, taču automašīnas “Tesla” vadītājs uzsāka bēgšanu. 

Policisti uzsāka pakaļdzīšanos, taču automašīnas “Tesla” vadītājs turpināja bēgt, pārkāpjot virkni ceļu satiksmes noteikumus, tai skaitā pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, viņš brauca ar 129 km/h.

Kādā brīdī automašīnas “Tesla” vadītājs nesavaldīja transportlīdzekli, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca šķērslim – ceļa apmalei un žogam. Abas transportlīdzeklī esošās personas izkāpa no tā un mēģināja aizbēgt, taču drīz vien likumsargi viņus aizturēja. 

foto: ekrānuzņēmums no video
"Tesla" bēgšanas rezultātā avarēja

Likumsargi noskaidroja, ka pie automašīnas stūres bija sēdies kāds 2003. gadā dzimis jaunietis, kurš atradās alkohola reibumā. Viņam izelpā tika konstatētas 0,95 promiles. Tāpat jaunietim nebija transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Automašīnas vadītājs tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā. 

Par braukšanu reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām uzsākts kriminālprocess, savukārt par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tai skaitā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bēgšanu, luksoforu aizliedzošo signālu neievērošanu un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, ir uzsākti seši administratīvo pārkāpumu procesi.