112
2023. gada 25. februāris, 23:16

Sāks tiesāt pasažieru autobusa šoferi, kurš esot braucis pie stūres divarpus promiļu reibumā; vainu joprojām noliedz

Jauns.lv/LETA

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis pērnā gada 7. decembra vakarā Ropažu novadā pa autoceļu Garkalne-Alauksts vadīja starppilsētu pasažieru autobusu.

Tā pasažieri ievēroja vadītāja visai agresīvo braukšanu un to, ka viņš, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Izsauktā pašvaldības policija konstatējusi, ka autobusa vadītājs ir alkohola reibumā. Divi no autobusa pasažieriem bija bērni, bet vairāki citi pasažieri bailēs par šofera braukšanas stilu jau laicīgi izkāpa no autobusa.

Netālu no Tumšupes apturēts starppilsētu satiksmes autobuss ar 6 pasažieriem. Autobusā atradās arī divi bērni. 

foto: ekrānuzņēmums no video
Policijas ierašanās brīdī iespējamais šoferis jau bija veikli iekārtojies pasažiera vietā.

Policijas darbiniekiem pienākot pie transportlīdzekļa, autobusa šoferis nesēdēja savā vietā un izlikās, ka nav braucis pie stūres. No vairākiem pasažieriem pieņemtas liecības, kas apliecināja pretējo. Autovadītāja uzvedība un izelpā jūtamā alkoholam raksturīgā smaka liecināja, ka tas varētu būt reibumā, taču no alkohola pārbaudes vadītājs atteicās.

Nogādājot autovadītāju medicīnas iestādē un veicot ekspertīzi, viņaasinīs konstatēts 2.57 promiļu reibums, kā rezultātā autovadītājs automātiski nogādāts uz Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas biroju.

Transportlīdzeklis pieder juridiskajai personai, līdz ar to konfiscēt transportlīdzekli nedrīkst, savukārt likumā ir paredzēts, ka no noziedzīga nodarījuma izdarītāja piedzenama pilna vai daļēja šā transportlīdzekļa vērtība. Konkrētajā gadījumā tiesa no apsūdzētā var piedzīt pat 26 155 eiro, kas atbilst transportlīdzekļa - autobusa - vērtībai.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts Aldis Belinskis.