Spītējot putenim, Rīgā izskanējis koncerts "Ukrainas brīvībai!"

Sestdien, 25. februārī, jau otro gadu pēc kārtas Latvijas mūziķi vienojās labdarības koncertā "Ukrainas brīvībai!". Tas notika no plkst. 12.00 ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 25. februāris, 17:31

FOTO: spītējot putenim, Rīgā izskanējis koncerts "Ukrainas brīvībai!"

Jauns.lv

Sestdien, 25. februārī, jau otro gadu pēc kārtas Latvijas mūziķi vienojās labdarības koncertā "Ukrainas brīvībai!". Tas notika no plkst. 12.00 līdz 17.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama. Koncerts bija brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kas piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika ir instruments, ar kura palīdzību varam sniegt atbalstu Ukrainai un Ukrainas iedzīvotājiem un izteikt protestu pret Krievijas uzsākto karu.

Koncerta “Ukrainas brīvībai” pirmajā daļā skanēja Rīgas koru un orķestra “Rīga” priekšnesumi, savukārt koncerta otrajā daļā uzstāsies Latvijas mūziķi. Pasākums notika, pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rīgas domes atbalstam.

Kā portālu Jauns.lv informēja Rīgas domē, 24. un 25. februārī no plkst. 11.00 līdz 21.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama notiek biedrības “Ukrainas un Latvijas draudzība” organizētā ierakumu sveču izgatavošanas akcija, kurā varēs piedalīties ikviens interesents. Izgatavotās sveces biedrība sūtīs gan Ukrainas bruņoto spēku karavīriem uz fronti, gan Ukrainas civiliedzīvotājiem. Gan 24., gan 25. februārī Rīgas Kongresu nama fasāde ir izgaismota.

Koncerta laikā ar labdarības organizācijas Ziedot.lv starpniecību varēja ziedot projektam "Gaismu Ukrainai!". Saziedotos līdzekļus izmantos energoefektīvu ierīču iegādei, kas nodrošinās Ukrainas civiliedzīvotājiem gaismas avotus.

Ukrainas atbalstam būs iespējams ziedot arī ar biedrības “Tavi draugi” un “BORŠČS – Garšīgi pie ukrainietēm” starpniecību.

Turpinot 2022. gadā uzsākto tradīciju, Rīgas dome aicina Ukrainā kritušo piemiņai veidot svecīšu ceļu no Ukrainas līdz Krievijas vēstniecībai.