Pikets pie Krievijas vēstniecības 24. februārī

Šodien, 24. februārī, Kronvalda parkā, iepretim Krievijas vēstniecībai, notika biedrības "Austošā saule" pikets, lai atgādinātu par noziedzīgā Krievijas kara Ukrainā ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 24. februāris, 19:10

"Upuri pieprasa taisnīgumu!" Piketā pieprasa Krievijas sakāvi

Jauns.lv

Šodien, 24. februārī, Kronvalda parkā, iepretim Krievijas vēstniecībai, notika biedrības "Austošā saule" pikets, lai atgādinātu par noziedzīgā Krievijas kara Ukrainā gadadienu. Pasākums pulcēja desmitiem cilvēku, kas turot plakātus, norādīja uz Krievijas noziegumiem Ukrainā, un pieprasīja kara pārtraukšanu.

“2022. gada 24. februāris paliks mūsu visu atmiņā kā diena, kad sabruka mums zināmā pasaule. Krievijas kara noziegumi dienu no dienas pārkāpj cilvēcības un saprāta robežas. Miljoniem bēgļu, desmitiem tūkstošu nogalinātu, spīdzinātu, ievainotu civiliedzīvotāju, sagrautas pilsētas un sagrautas dzīves," norāda piketa organizatori.

"Šo noziegumu plānotāji un īstenotāji cer, ka mēs pieradīsim pie nenormālā kā jaunās normas; ka mēs nogursim no sliktajām ziņām un sāksim izvairīties no atbildības atbalstīt Ukrainas taisnīgo cīņu par savu pastāvēšanu; viņi cer, ka pēc viņu asiņainā darba Eiropa atkal gribēs sēsties pie viena galda un atjaunot konstruktīvas attiecības,” norāda piketa organizatori, “taču nekāda iepriekšējā dzīve vairs nav iespējama. Upuri pieprasa taisnīgumu, miers pieprasa Ukrainas uzvaru, mūsu visu nākotne pieprasa Krievijas sakāvi – pilnīgu, visaptverošu, nepārprotamu.”

Piketa dalībnieki pauda apņēmību turpināt atbalstīt Ukrainu, ticību tās uzvarai un visstingrāko nosodījumu Krievijai.