foto: Rīgas Dzemdību nams
Sirsnīgu brīdi Dzemdību namā sarūpējusi ukraiņu bēgle Katerina ar Rīgā pasaulē laisto dēliņu
Rīgas Dzemdību nama personālam pateikties par aprūpi grūtniecības un dzemdību laikā ieradās ukrainiete Katerina.
Sabiedrība
2023. gada 24. februāris, 14:12

Sirsnīgu brīdi Dzemdību namā sarūpējusi ukraiņu bēgle Katerina ar Rīgā pasaulē laisto dēliņu

Jauns.lv

Emocionāla tikšanās šodien aizvadīta Rīgas Dzemdību namā, kur personālam pateikties par aprūpi grūtniecības un dzemdību laikā ieradās ukrainiete Katerina.

Kā norāda Dzemdību namā, iestādē šorīt plkst. 9.00 vienlaikus kopā ar visu Latviju tika noturēts klusuma brīdis, pieminot Krievijas izraisīta kara Ukrainā upurus. 

"Pēc tam kopā ar mūsu ukraiņu kolēģiem atskatījāmies uz paveikto Ukrainas atbalstam," pauž Dzemdību namā, norādot, ka tam sekojis priecīgākais brīdis.

foto: Rīgas Dzemdību nams
Katerina kopā ar dēliņu Mironu atnāca uz Ukrainas kara gadadienas pasākumu Dzemdību namā, lai pateiktu vissiltāko "paldies" Dzemdību nama darbiniekiem par rūpēm un atsaucību.

"Par pasākuma emocionālāko brīdi kļuva ukrainietes Katerinas sirsnīgā uzruna darbiniekiem, kurā viņa pateicās par rūpēm un gadību, ko izjutusi grūtniecības un dzemdību laikā Dzemdību namā," norāda medicīnas iestādē.

Katerina, kura pirms kara posta dzīvoja Ukrainas pilsētā Čerņihivā, bēgļu gaitās uz Latviju devās laikā, kad jau bija gaidībās. Rīgas Dzemdību namā sieviete stājās grūtniecības uzskaitē un laida pasaulē dēliņu.

Arī Dzemdību nams iesaistījies akcijā "Gaismu Ukrainai", ēkas fasādi diennakts tumšajā laikā izgaismojot Ukrainas karoga krāsās.

Zināms, ka pērn Rīgas Dzemdību namā piedzimuši 66 Ukrainas bēgļu bērni.