Sabile nīkuļo - tūristi pilsētiņai met līkumu, jo autoceļa posms joprojām slēgts. VIDEO
Pērnvasar nogruvušā Rīgas – Kuldīgas ceļa posma starp Kandavu un Sabili dēļ pašreiz Kurzemes Šveicē – Sabilē iegriežas tikai rets tūrists. Pilsēta pamazām izmirst un vietējie uzņēmēji prāto par sava biznesa slēgšanu.
Novadu ziņas
2015. gada 9. aprīlis, 21:01

Sabile nīkuļo - tūristi pilsētiņai met līkumu, jo autoceļa posms joprojām slēgts. VIDEO

Jauns.lv

Sabile Talsu novadā ir viena no tūristu iecienītām vietām, taču jau kopš pagājušā gada augusta tūristi šai Kurzemes mazpilsētai met līkumu. Autoceļš, kas savieno Kandavu un Sabili, satiksmei joprojām slēgts. Tūristu plūsma jau samazinājusies par trešdaļu.

No pagājušā gada augusta tūristi Kurzemes mazpilsētai Sabilei dodas ar līkumu vārda tiešā nozīmē, jo autoceļš „Līgas – Kandava – Veģi”, kas savieno Kandavu un Sabili, satiksmei slēgts. Tūristu plūsma jau samazinājusies par trešdaļu un, ja drīzumā situācija nemainīsies, daži vietējie uzņēmēji apsver savas darbības pārtraukšanu

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērn kalna nogruvuma dēļ tika slēgts Kandavas – Sabiles ceļš. Joprojām nav zināms, kad pa to atkal varētu braukt ar auto. Tagad braucēji izmanto apkārtceļu, kas ir par 25 kilometriem garāks.

Slēgtā ceļa dēļ ievērojami sarucis tūristu skaits par Kurzemes Šveici dēvētajās vietā – Abavas rumbā, Pedvālē, Vīnakalnā un citur. Ja ceļš netiks atjaunots, Sabile pamazām izmirs un tūrisma biznesam nav perspektīvas. Satiksmes ministrija sola, ka ceļš tiks saremontēts līdz maija beigām, bet sabilniekus skeptiskus dara fakts, ka ceļa atbalsta sienas būve sāksies tikai maija sākumā. Viņi nav pārliecināti, ka pāris nedēļas laikā šo būvi varētu pabeigt. Sīkāk par Sabiles problēmām skatieties Talsu televīzijas videosižetā.

Sabile ar bažām gaida tūrisma sezonu (Talsu TV)

Kasjauns.lv/Foto: Latvijas Valsts ceļi, Sandris Kuzmickis/poga.lv