112
2023. gada 23. februāris, 15:50

VIDEO: policisti noķer “Porsche”, kas pārkāpa ātrumu par 100 km/h

Jauns.lv

Janvāra izskaņā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību ar netrafarēto automašīnu Volkswagen Tiguan, uz Jūrmalas šosejas fiksēja kādu “Porsche” markas automašīnu, kuras vadītājs brauca ar ātrumu 196 km/h. Par šādu steidzīgu braukšanu “Porsche” vadītājam piemērots tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem. Tāpat automašīnā likumsargi konstatēja iebūvētu radaru detektoru, vēsta Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

30. janvāra vakarā Mārupes novadā, uz autoceļa Rīga – Ventspils Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieku uzmanību piesaistīja kāda “Porsche” markas automašīna, kura, pabraucot garām fotoradaram, uzreiz strauji palielināja braukšanas ātrumu.  Vietā, kur atļautais ātrums ir 90 km/h, viņš brauca ar 196 km/h, tātad pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu vairāk par 100 km/h.

Likumsargi nekavējoties reaģēja uz šo pārkāpumu un steidzīgajam autovadītājam lika apturēt transportlīdzekli. Apturot automašīnu, policijas darbinieki konstatēja, ka pie automašīnas stūres sēdies kāds 1961. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Tāpat likumsargi konstatēja, ka konkrētais transportlīdzeklis ir aprīkots ar ierīci, kura var uztvert braukšanas ātruma mērierīču raidītos signālus un radīt traucējumus to darbībai, jeb aprīkots ar iebūvētu radaru detektoru.

Valsts policija uzsāka divus administratīvā pārkāpuma procesus – vienu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 380 līdz 480 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem. Otrs process ir par braukšanu ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar ierīci, kura var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 55 eiro apmērā.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.