Sabiedrība
2023. gada 20. februāris, 13:35

VIDEO: pie Ministru kabineta noritējis mītiņš smagi slimā Gruzijas eksprezidenta Mihaila Saakašvili atbalstam

Jauns.lv

Pirmdien, 20. februārī, Rīgā, pie Ministru kabineta ēkas, akcijā bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalstam bija pulcējušies ap 30 cilvēku.

Sanākušie bija visai klusi un turēja plakātus ar uzrakstiem "Save Misha" (“Glābiet Mišu”) un "Free Misha" (“Atbrīvojiet Mišu”).

Tāpat bija redzami vairāki Gruzijas karogi. Uz akciju bija ieradušies dažādu vecumu iedzīvotāji, bija manāmi vairāki ukraiņi. Atbalsta pasākumu uzraudzīja trīs policisti.

Mītiņš smagi slimā Gruzijas eksprezidenta Mihaila Saakašvili atbalstam

Pirmdien Rīgā, pie Ministru kabineta ēkas, akcijā bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalstam bija pulcējušies ap 30 cilvēki.

gallery icon

Pasākuma "Save Misha" rīkošanu koordinēja kremļa opozicionārs, publicists Marks Feigins.

Viņš savā "Facebook" vietnē norādījis, ka šādi pasākumi šodien tiek rīkoti daudzu pasaules valstu pilsētās, piemēram, Berlīnē, Telavivā, Madridē, Atēnās, Londonā, Romā, Dublinā, Parīzē, Kijivā, Prāgā un citviet.

Saakašvili arestēja Gruzijas policija, kad viņš 2021. gadā atgriezās dzimtenē. Pirms tam Gruzijas tiesa 2018. gadā aizmuguriski piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu, cita starpā par varas ļaunprātīgu izmantošanu laikā, kad viņš bija valsts prezidents.

Viņa atbalstītāji apgalvo, ka apsūdzības ir politiski motivētas un tās virza pašlaik valdošā partija "Gruzijas sapnis".

Atrodoties apcietinājumā, būtiski esot pasliktinājies Saakašvili veselības stāvoklis.