Kultūra
2015. gada 11. aprīlis, 09:33

Tapis pirmais oriģinālrakstu krājums latviski, kas veltīts filozofiskajai antropoloģijai

Jauns.lv

Tapis pirmais oriģinālrakstu krājums latviešu valodā, kas veltīts filozofiskajai antropoloģijai, - "Filosofiskā antropoloģija I", (RSU), pavēstīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers.

Tematiski krājums saistīts ar citiem kultūras un filozofijas vēsturei veltītiem izdevumiem, kā arī izcilu domātāju darbu tulkojumiem, kuros arī ir aplūkota cilvēka pašizziņas vēsture un izklāstītas dažādas antropoloģijas teorijas.

"Krājuma uzdevums ir iepazīstināt lasītāju ar mūsdienu filozofisko antropoloģiju – zinātni par cilvēku, kuras aizsākumi meklējami sengrieķu filozofu darbos, bet turpinājums – mūsdienu zinātnes pētījumos. Filozofiskā antropoloģija tiek definēta kā starpdisciplināra nozare, kas sakārto un interpretē dažādu eksakto un humanitāro zinātņu nozaru atziņas un atklājumus par cilvēku un tā specifiskajām īpašībām un pazīmēm, kā arī uzrāda problēmas, kas raksturo cilvēka fiziskās, garīgās un sociālās eksistences aspektus," norādījis grāmatas zinātniskais redaktors, RSU Humanitāro zinātņu katedras docents Vents Sīlis.

Krājuma autori ir RSU Humanitāro zinātņu katedras docētāji un doktoranti Sīlis, Maija Jankovska, Ģirts Jankovskis, Jeļena Budanceva, Ilze Dzalbe, Edijs Šauers, profesore Vija Sīle, Ivars Neiders un Ginta Vēja, recenzenti – LU Vēstures un filozofijas fakultātes profesore Māra Rubene un LU Sociālo zinātņu fakultātes Politisko zinātņu nodaļas docents Ivars Ījabs.

Rakstu krājuma "Filosofiskā antropoloģija I" atvēršanas pasākums notiks 14.aprīlī plkst.17 RSU.

BNS