foto: Juris Rozenbergs
VIDEO: skanot "Slava Ukrainai!" saukļiem, Saeimas namu izgaismo Ukrainas karoga krāsās
Kā zināms, 24. februārī apritēs gads, kopš Krievija uzsāka masīvu iebrukumu Ukrainā.
Sabiedrība
2023. gada 14. februāris, 18:16

VIDEO: skanot "Slava Ukrainai!" saukļiem, Saeimas namu izgaismo Ukrainas karoga krāsās

Jauns.lv

Aicinot palīdzēt izgaismot Ukrainu un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret Krieviju, Saeimas nams līdz 26. februārim tiek izgaismots Ukrainas karoga krāsās.

Ukrainas valsts karogu šodien virs ieejas Saeimā pacēla ap pulksten 17:30, pēcāk izgaismojot daļu no ēkas fasādes zilā un dzeltenā – Ukrainas karoga krāsās.

Notiekošo klātienē vēroja virkne Saeimas deputātu, kā arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Saeimu izgaismo Ukrainas karoga krāsās

Aicinot palīdzēt izgaismot Ukrainu un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret Krieviju, Saeimas nams līdz 26. februārim tiek izgaismots Ukrainas ...

gallery icon

Kā zināms, 24. februārī apritēs gads, kopš Krievija uzsāka masīvu iebrukumu Ukrainā.

Vladimira Putina uzsāktais un Krievijas kopumā atbalstītais karš ir prasījis vairāk nekā simts tūkstošu dzīvību un pamatīgi iedragājis pašas Krievijas ekonomiku un starptautiskās attiecības.

Konflikts, kurā ilggadējais Krievijas vadonis Vladimirs Putins cerēja uz vieglu, ātru uzvaru, vienlaikus sašķeļot Rietumus, ir izvērties par ieilgušu un traģisku karu, kurš šobrīd stiprāk, kā jebkad vieno civilizēto sabiedrību pretstāvēšanā Krievijas agresīvajai, destruktīvajai ārpolitikai.

Diemžēl eksperti ir vienisprātis, ka 24. februāris un tam tuvākais laiks pavasarī, visticamāk, nesīs sava veida jaunu Krievijas militāro “grūdienu” Ukrainas frontē.

Pazīmes tā lēnam sākumam – lai arī taktisku kaujas lauka neveiksmju formā – ir saskatāmas jau šobrīd.