Romantiskais mīlestības gaismas ceļš Latvijas pilsētās

Vairākas Latvijas pilsētas Visu mīlētāju dienā – 14. februārī savus laukumus un ielas izrotājušas ar dažādiem mīlestības izgaismojumiem un lākturiem, ...

gallery icon
Novadu ziņas
2023. gada 14. februāris, 16:21

FOTO: romantiskas noskaņas kvēlo arī Latvijas pilsētās. Valentīndienas mīlestības uguns instalācijas

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vairākas Latvijas pilsētas Visu mīlētāju dienā – 14. februārī savus laukumus un ielas izrotājušas ar dažādiem mīlestības izgaismojumiem un lākturiem, kas liecina par to, ka Valentīndienas svētku sajūta pārņem gan lielākas, gan mazākas mūsu valsts apdzīvotās vietas. Jauns.lv ielūkojās pašvaldību mājaslapās, lai noskaidrotu, kādās mīlestības gaismās 14. februāra vakarā spīd mūsu ikdienas ceļi. 

Teju visās Latvijas pilsētās un novados iedzīvotājiem ir sagādāti romantiski Visu mīlētāju dienas pārsteigumi – gan klusi liegas, gan kaislīgas, gan ātras un arī lēni baudkāras mīlestības cienītājiem. Ir izstrādāti tūrisma maršruti, kas ceļu izloka sirds formā, gan garšīgas kafejnīcu ēdienkartes, jestras ballītes un tamlīdzīgi.

Tomēr visā šajā plašajā piedāvājumā īpaši izceļas Valentīndienas pilsētvides rotājumi, par ko parūpējušās vietējās pašvaldības un uzņēmēji. Dažos no šiem mirdzošajiem ceļiem piedāvā ielūkoties arī Jauns.lv. Īpaši par mīlestības ceļu ir padomāts Koknesē un Alūksnē.

foto: Saldus novada pašvaldība
SALDUS. Pilsētas atpazīstamības logo sirdsmīlestības toņos.

Māksla Valentīndienas noskaņās

Riebiņu novada Sīļukalna pagasta kultūras nama vadītājas Anitas Upenieces Valentīndienai veltītie mākslas darbi.

gallery icon

Valentīndienas kartītes ar Covid19 tēmu

Vārdu spēles, joki un asprātība, kopā ar Valentīndienas apsveikumu - šādu alternatīvu veidu, kā citiem likt smaidīt izdomājusi dizainere Lielbritānijā. ...

gallery icon

Valentīndienas cepumi

gallery icon