foto: LETA
Tiesu darbinieku atalgojumu šogad varētu celt par 16% prasīto 24% vietā
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere piedalās preses brīfingā pēc tikšanās, kurā pārrunāja tiesu darbinieku atalgojuma.
Sabiedrība
2023. gada 12. janvāris, 13:20

Tiesu darbinieku atalgojumu šogad varētu celt par 16% prasīto 24% vietā

Jauns.lv/LETA

Tiesu darbinieku atalgojuma celšanai šī gada budžetā ir paredzēti 4,4 miljoni eiro, kas ļautu celt tiesu darbinieku atalgojumu par apmēram 16%, šodien žurnālistiem pēc kopīgas tikšanās paziņoja Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Aigars Strupišs un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnera (JV).

Strupišs informē, ka algu pieaugums skars tiesu darbiniekus, kuru alga variē no 900 līdz 1200 eiro. Tiesnešu darba samaksas palielinājums šogad netiek plānots.

Tieslietu ministre uzsver, ka esošajā ekonomikas situācijā 4,4 miljoni eiro ir tā summa, kura ļaus neatņemt līdzekļus citām prioritātēm. Ministre uzskata, ka pašlaik ir izdarīts maksimālais, bet 2024. gada budžeta sastādīšanā ministrija varētu virzīt priekšlikumus, ar ko vēl palielināt tiesu darbinieku atalgojumu.

Tāpat Lībiņa-Egnere kopā ar Strupišu ir vienisprātis, ka ir jāturpina stiprināt tiesu vara, spriedumu izpilde, kā arī ir jāstrādā pie Tieslietu akadēmijas izveidošanas.

Ministre uzsver, ka starp tiesu varu un izpildvaru nepastāv pretrunas par tiesu varas neatkarības stiprināšanu.

Iepriekš vēstīts, ka tiesu darbinieki aicina valdību rast iespēju 2023. gadā katrai tiesu darbinieku kvalifikācijas pakāpei noteikt proporcionālu darba algas paaugstinājumu vismaz 24% apmērā.