foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Pie durvīm katru rītu katafalks. Vietējie nobažījušies par notiekošo sociālajā namā Rīgā
Vietējie nobažījušies par skatu, kāds teju ik rītu paveras pie sociālā nama Aglonas ielā
112
2023. gada 11. janvāris, 21:46

Pie durvīm katru rītu katafalks. Vietējie nobažījušies par notiekošo sociālajā namā Rīgā

Jauns.lv

Pie sociālā nama Aglonas ielā, Ķengaragā, pēdējās dienas katru rītu redzams apbedīšanas biroja katafalks. Vietējie prāto, vai ēkā plosās kāda slimība, bet varbūt iestādes klienti kļuvuši vardarbīgi. Vairāk skaidroja TV3 raidījums "Degpunktā".

Aglonas ielas iedzīvotāji Ķengaragā ar satraukumu ziņojuši, ka pēdējā laikā arvien biežāk pie sociālā nama "Daugava" durvīm stāv policijas ekipāžas un apbedīšanas biroja darbinieki.

Gan vakar, gan šodien no ēkas iznesti miruši cilvēki, kas vietējiem liek domāt, ka iestādes telpās notiek kaut kas nelāgs.

TV3 raidījuma "Degpunktā" uzrunātie sociālā nama iedzīvotāji gan notiekošo neuzskata par nobīdi no normas. Ņemot vērā ēkā izmitināto cilvēku skaitu, par regulāriem nāves gadījumiem neesot jābrīnās, jo namā dzīvo daudz gados vecu cilvēku.

Rīgas pašvaldības pārstāvis Ivo Kiršblats apstiprina, ka Latgales rajona nodaļas iedzīvotājiem pēdējais mēnesis patiešām bijis visai nervozs, taču nekas ārkārtējs noticis nav - aukstie laikapstākļi krasi pasliktinājuši cilvēku veselības stāvokli līdzīgi kā citus gadus. Viņš norāda, ka pēdējās nedēļas laikā iestādē Aglonas ielā nomiruši četri cilvēki.