Sabiedrība
2023. gada 13. janvāris, 06:58

Ārsts Andrejs Ērglis par Latvijas izrāvienu: "Mums jābūt revolucionāriem labā nozīmē"

Jauns.lv

Runājot par Latvijas vietu pārējo abu Baltijas valstu – Lietuvas un Igaunijas – kontekstā ārsts kardiologs Andrejs Ērglis nav tik skeptisks, kā daudzi citi, kuri uzskata, ka Latvija ir tām iepakaļus. Viņš teic, ka gan igauņi, gan lietuvieši vairākās jomās uzskata, ka latvieši ir daudz spēcīgāki par viņiem.

Uz jautājumu, vai Latvija daudzos ekonomiskajos parametros tik tiešām atpaliek no kaimiņvalstīm, Ērglis atbild, ka dati ne vienmēr var būt absolūti precīzi un, iespējams, mēs dažreiz varbūt salīdzinām nesalīdzināmas lietas. Jā, rūpniecība Lietuvā pašreiz tik tiešām var būt lielāka nekā Latvijā un Igaunija daudz ciešāk ir integrēta un saistīta ar Somiju. Bet:

“Ir vesela rinda lietu, vismaz tajās sfērās, kurās es strādāju (dabas zinātnes, kardioloģija), kur viņi brauc pie mums mācīties. Un ar ko lido igauņi un lietuvieši? Ar “airBaltic”!”

foto: Ekrānuzņēmums
"Mums jābūt revolucionāriem labā nozīmē – ne graujot, bet gan ceļot," uzskata Ērglis.

Un mēs varam izrauties – mums no kaimiņiem jāmācās un jāpārņem labās lietas: “Mums jābūt revolucionāriem labā nozīmē – ne graujot, bet gan ceļot”.

Mums ir visas iespējas kļūt par labi nodrošinātu valsti. Tagad mūsu iekšzemes kopprodukts ir pietuvojies 40 miljardiem eiro, un, kad sasniegsim 50 miljardus jeb 25 000 uz vienu iedzīvotāju, tad Latvija kļūs par labi nodrošinātu valsti, pārliecināts Ērglis. Tas ir sasniedzams mērķis, jo bija laiki, kad Latvijas kopprodukts pieauga pat par desmit procentiem gadā.

Kā uzņēmējs Pēteris Šmidre, rakstnieks Jurģis Liepnieks un ārsts kardiologs Andrejs Ērglis vērtē Latvijas atpalicību no mūsu baltiešu kaimiņiem – lietuviešiem un igauņiem, vērojiet Jauns.lv video.