foto: LETA
Vienu no trijiem Reinbaha un Rīgas domes strīdiem iztiesās aprīļa beigās
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs piedalās preses konferencē, kurā informē par Rīgas pilsētas pašvaldības finanšu resursu vadību 2020.gadā un likuma "Par pašvaldību budžetiem" izpildi.
112
2023. gada 10. janvāris, 16:23

Vienu no trijiem Reinbaha un Rīgas domes strīdiem iztiesās aprīļa beigās

Jauns.lv/LETA

Vienu no kādreizējā Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha lietām par viņa atbrīvošanu no amata Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 25.aprīlī plkst.11.

Šī ir viena no trijām lietām strīdā starp Reinbahu un Rīgas domi.

Viena ir par viņa ilgstošo atstādināšanu, bet divas ir ierosinātas pēc Rīgas pašvaldības pieteikumiem par darba līguma izbeigšanu ar Reinbahu.

Pašvaldība Reinbahu nevar atbrīvot bez tiesas lēmuma, jo viņa atbrīvošanai nepiekrīt arodbiedrība, tādēļ dome vērsās tiesā.

Vienā no lietām Rīgas dome uzvarējusi tiesvedībā, jo Augstākā tiesa atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību par Reinbaham nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas spriedumu.

Otrā lietā Reinbahs cēla tiesā prasību pret Rīgas domi, lūdzot atzīt par nepamatotu tās 2021.gada 19.augustā izdoto rīkojumu par viņa atstādināšanu no darba, kā arī lūdza piedzīt no Rīgas domes vidējo izpeļņu par visu darba piespiedu kavējuma laiku 14 488 eiro apmērā.

Rīgas pilsētas tiesas Vidzemes priekšpilsētā pērn 9.maijā prasību noraidīja, un apelācijas instancē tādu pat spriedumu 28.oktobrī pieņēma arī Rīgas apgabaltiesa. Reinbahs arī šajā lietā iesniedzis kasācijas sūdzību.

Kā ziņots, pārbaude par Reinbaha darbu tika sākta, jo, kā vēstīja domes vadība, tikusi saņemta informācija no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem Satiksmes departamentā. Iespējams, departamentā tika pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts. Līdz ar to Reinbahs tika atstādināts un sākta pārbaude.