foto: Twitter @Rincix
“Dievs negrib tevi sūtīt uz elli.” Ogres skolā kristieši audzināšanas stundā izplata reliģisko aģitāciju
Ar izplatītās kartītes palīdzību, paturot pirkstu uz īpaša laukuma kartītē, skolnieki “varēja noskaidrot, cik labi cilvēki” viņi ir.
Sabiedrība
2023. gada 10. janvāris, 14:21

“Dievs negrib tevi sūtīt uz elli.” Ogres skolā kristieši audzināšanas stundā izplata reliģisko aģitāciju

Jauns.lv

Vairāku vecāku sašutumu izraisījusi kristīgo konfesiju pārstāvji uzstāšanās Ogres Centra pamatskolas 7. klases audzēkņiem, kā arī reliģisku materiālu izplatīšana skolnieku vidū.

Uz kartītēm lasāmi dažādi reliģiska rakstura vēstījumi, kā, piemēram, “Paklausi evaņģēlijam šodien”, “Ja tu esi godīgs, tad tu apzinies, ka būsi vainīgs Tiesas dienā”, uc., kā arī izteikti brīdinājumi, piemēram, “Dievs negrib tevi sūtīt uz elli”.

foto: Twitter @Rincix
Uz kartītēm lasāmi dažādi reliģiska rakstura vēstījumi.

Tāpat ar kartītes palīdzību, paturot pirkstu uz īpaša laukuma kartītē, skolnieki “varēja noskaidrot, cik labi cilvēki” viņi ir.
Jauns.lv Ogres novada Izglītības pārvaldi, lai noskaidrotu, kāpēc notikusi kristīgo konfesiju pārstāvju viesošanās skolā un kā vērtējama reliģisko materiālu izplatīšana.

Kā norādīja Ogres novada Izglītības pārvaldes vadītājs Igors Grigorjevs, Ogres novada pašvaldība ir informēta par notikušo. “Kristīgo konfesiju pārstāvji tika aicināti uz diskusiju ar Ogres Centra pamatskolas 7. klases audzēkņiem  audzināšanas stundas ietvaros. Audzināšanas stundās skolas vadība ar skolēniem ir paredzējusi apskatīt dažādus jautājumus, tostarp arī reliģiju. Tas, manuprāt, ir normāli,” telefonintervijā jauns.lv norāda Igors Grigorjevs, “ērtības labad diskusija tika organizēta skolas sporta zālē, kur tika sapulcināti visi 7. klašu skolnieki, bet diskusiju ar konfesiju pārstāvjiem vadīja Ogres Centra pamatskolas skolotāja.”

Uz jautājumu, kā, viņaprāt, vērtējama kartiņu izdalīšana skolniekiem ar reliģiskiem tekstiem un iespēju pārbaudīt, cik “labs cilvēks” ir skolnieks, Grigorjevs norādīja, ka tas, viņaprāt, nav pieņemami. “Šādām kartiņām ar reliģiska satura tekstiem nav vietas skolā, jo pauž vienpusēju viedokli. Tāpēc šīs kartiņas uzskatāmas par aģitācijas materiāliem, kuriem nevajadzētu nonākt mācību iestādē.”