foto: LETA
Uz Kijivu dosies desmit Rīgas dāvinātie autobusi
Viens no 11 Rīgas domes dāvinātajiem SIA "Rīgas satiksme" autobusiem, kas dosies uz Kijivu, 2022. gada 20. aprīlis.
Runā Rīga
2023. gada 9. janvāris, 13:56

Uz Kijivu dosies desmit Rīgas dāvinātie autobusi

Jauns.lv/LETA

10. janvārī plkst.8.15 Rīgā no Vestienas ielas 35 uz Kijivu dosies desmit Rīgas dāvinātie autobusi, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA), Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, fonda "Ziedot.lv" vadītāja, valdes priekšsēdētāja Rūta Dimanta un Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Rīgas ziedotie autobusi un rīdzinieku atbalsta sūtījums nogādāti Kijivā

Sestdien, 30. aprīlī,  Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns nodeva Rīgas solidaritātes un atbalsta sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam Kličko. Paredzēts, ka autobusi ...

gallery icon

Jau ziņots, ka iedzīvotāji tika aicināti piepildīt autobusus ar humāno palīdzību - precēm bērniem, higiēnas precēm, ilgi uzglabājamu pārtiku, dzeramo ūdeni, kā arī mājdzīvnieku barību.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) iepriekš skaidroja, ka Ukrainai paredzētie autobusi ir labi uzturēti, un, lai arī lietoti, var kalpot vēl vairākus gadus.

Ceļā uz Kijivu dodas Rīgas dāvinātie autobusi

26. aprīļa rītā ceļu no Rīgas uz Ukrainu uzsāka 11 SIA "Rīgas satiksme" autobusi, ko pagājušajā nedēļā Rīgas dome lēma ...

gallery icon

Autobusi no Rīgas dosies līdz Ukrainas - Polijas robežai, kur tos sagaidīs un vedīs tālāk jau Ukrainas pārstāvji.

Jau vēstīja, ka pirmie 11 Rīgas ziedotie autobusi, piepildīti ar iedzīvotāju ziedotajām humānās palīdzības sūtījumiem, uz Ukrainu devās 2022. gada aprīļa beigās.