foto: Ekrānuzņēmums no LTV raidījuma "Panorāma"
Meitas uzreiz atpazina mammu. Atrisinājusies nedēļu ilgusī drāma ar Stradiņa slimnīcas morgā sajauktajām nelaiķēm
Elza Biezā mūžībā devās pērnā gada decembrī.
Sabiedrība
2023. gada 8. janvāris, 16:57

Meitas uzreiz atpazina mammu. Atrisinājusies nedēļu ilgusī drāma ar Stradiņa slimnīcas morgā sajauktajām nelaiķēm

Jauns.lv

Latvijas Televīzija (LTV) sociālajā vietnē "Facebook" ziņo, ka veikta ekshumācija un meitas veiksmīgi atradušas savu mammu, kuru Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) morga darbinieki bija atdevuši apbērēšanai citai ģimenei.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja par traģisko incidentu PSKUS morgā, kur tika sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" vēstīja, ka kāda sieviete decembrī tika nogādāta slimnīcā, kur viņas dzīvību glābt neizdevās. Pēc Ziemassvētkiem bija paredzētas bēres, taču vien kapličā Lielvārdē tika secināts - zārkā neatrodas mirušās tuvinieces ķermenis, bet cits, kas tērpts drēbēs, kas bija paredzētas mirušajai sievietei.

LTV ziņo, ka piektdien, 6. janvarī, nelaiķes Elzas Biezās meitas beidzot noskaidrojušas, kur atrodas viņu mamma. 

Tika noskaidrots, ka morga darbinieki sajaukuši divas mirušās. Otra sieviete jau bija apglabāta. Piektdien tika veikta ekshumācija, un meitas uzreiz atpazina savu mammu, kas ar citas personas identitāti bija apglabāta kādā no Rīgas kapsētām.

Sestdien ģimene beidzot varēja atvadīties no savas mammas un viņu guldīt zemes klēpī.

Meita Santija Biezā saka: "Mūsu mamma tagad dus mierā. Paldies visiem, kuri juta mums līdzi un palīdzēja mammu meklēt un atrast."

PSKUS iepriekš paudusi, ka izvērtēs iesaistīto slimnīcas darbinieku rīcību, kā arī iespējamos iemeslus kļūdainai rīcībai, kuras rezultātā iestādes morgā tika sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi. Šobrīd slimnīcā ir uzsākta iekšējā pārbaude par notikušo.

Mirušās sievietes radinieces vērsušās Valsts policijā, kura saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu.

Lietā tiek izmeklēta slimnīcas morga darbinieku iespējamā nolaidība. Ja viņu vaina tiks pierādīta, notiesājoša sprieduma gadījumā par šādu nolaidību paredzēts naudassods, piespiedu darbs vai īslaicīga brīvības atņemšana.

Visticamāk, darbinieki zaudēs darbu morgā.

Ģimene apsver iespēju vērsties pret slimnīcu tiesā arī par morālā kaitējuma piedziņu.