Sabiedrība
2022. gada 30. decembris, 05:10

Kritiskās lasīšanas skola: kas jāzina par bēgļiem no Ukrainas un citām valstīm?

Jauns.lv

Ukrainā notiekošā kara izraisītā bēgļu krīze nav pirmā un arī ne pēdējā, ar kuru nākas saskarties Latvijai. Viena no problēmām – nav iespējams precīzi zināt, cik bēgļu Latvijā atrodas.

Biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” valdes priekšsēdētāja Evija Strupiša atzīst, ka kopumā Latvija Ukrainas bēgļiem ir labs patvērums – šeit runā valodās, ko viņi saprot, un ir jūtams valsts un sabiedrības atbalsts. Citāda situācija ir ar bēgļiem, piemēram, no Afganistānas, kuri nezina angļu, krievu vai latviešu valodu, un arī attieksme pret viņiem nav tik pozitīva. Ukraiņiem lielākās galvassāpes sagādā nepārtrauktās izmaiņas uzturēšanās nosacījumos.

Skaties video un uzzini vairāk, kā Latvijā uzņem bēgļus, kāpēc mēs nezinām, cik viņu ir, un saņem atbildes uz citiem jautājumiem.

"Kritiskās lasīšanas skola" ir SIF/MAF atbalstīts projekts, kura mērķis ir veicināt sabiedrībā kritisko domāšanu un aicināt aizdomāties par ziņu kontekstu, lasot dažādu mediju saturu ikdienā.

Projektu finansē "Mediju atbalsta fonds" no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par "Kritiskās lasīšanas skolas" saturu atbild SIA Izdevniecība "Rīgas Viļņi".