Sabiedrība
2022. gada 24. decembris, 08:44

Rakstnieks Jurģis Liepnieks par TV "Doždj" slēgšanu: "Vienkārši nebija citu variantu!"

Jauns.lv

Rakstnieks Jurģis Liepnieks, komentējot Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu anulēt licenci Rīgā strādājošajam Krievijas “opozīcijas” telekanālam “Doždj” (“Дождь”/“TV Rain”) Jauns.lv saka, ka - NEPL lēmums bija pilnīgi saprotams – vienkārši nebija citu variantu!

Jurģis Liepnieks par šo it kā “pārteikšanos” saka: “Tā nav pārteikšanās! Ir versija, ka tā bija FSB (Krievijas federālais drošības dienests – red.) provokācija. Tas bija pilnīgi ārpus jebkura pieļaujamā robežām, lai atbalstītu krievu karavīrus laikā, kad viņi veic kara noziegumus. Tas ir totāli, absolūti nepieņemami!” Viņš uzsver, ka Latvijai nebija citu variantu, kā vien anulēt apraides atļauju “Doždj”.

foto: Ekrānuzņēmums
"Tas bija pilnīgi ārpus jebkura pieļaujamā robežām, lai atbalstītu krievu karavīrus laikā, kad viņi veic kara noziegumus," norāda Liepnieks.

Sīkāku Šmidres, Liepnieka, un Ērgļa domu izklāstu par TV “Doždj” slēgšanu vērojiet Jauns.lv video.

Jauns.lv jau rakstīja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome TV “Doždj” atņēma apraidīšanas licenci Latvijā pēc tam, kad 1. decembra raidījumā “Zģes i seičas” (“Здесь и сейчас”/“Te un tagad”) tā vadītājs Aleksejs Korosteļevsvairākkārt norādīja uz Krievijas karavīru smagajiem apstākļiem frontē, nepietiekamo nodrošinājumu ar ekipējumu un pārtiku, un izteica cerību, ka telekanāla darbība var viņiem palīdzēt. Valsts drošības dienests to vērtēja kā “atbalstu Krievijas okupācijas spēkos mobilizētajiem karavīriem” un “Doždj” darbība Latvijā rada draudus valsts nacionālajai drošībai.

Tāpat jāuzsver, ka jau iepriekš “Doždj” pārkāpis Latvijas likumdošanu, piemēram, demonstrējot karti, kurā Krima iekrāsota kā Krievijas teritorija un nenodrošināt teksta celiņu latviešu valodā.