Politiski erotiskais kabarē "Bez morāles. Ar lellēm" Leļļu teātrī

Februāra izskaņā Leļļu teātris gaidīs pieaugušo auditoriju, lai novērtētu jauntapušo leļļu kabarē "Bez morāles. Ar lellēm".

gallery icon
26
Kultūra
2022. gada 8. decembris, 13:54

FOTO: ieskats Leļļu teātra erotiskajā kabarē “Bez morāles. Ar lellēm”

Jauns.lv

Latvijas Leļļu teātris piedāvā ieskatu unikālajā izrādē “Bez morāles. Ar lellēm”. Tā būs vērienīga izrāde pieaugušajiem jeb politiski erotisks kabarē, kas savu pirmizrādi piedzīvos jau piektdien, 9. decembrī, Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kabarē “Bez morāles. Ar lellēm.” piedāvās skatītājiem no 16 gadu vecuma ne vien humora piepildītu muzikālu un leļļu piedzīvojumu, bet arī refleksiju par pasaulē aktuālam tēmām – dabas un sevis paša piesārņošanu, vēlmi būt uzmanības centrā un saņemt nemitīgu atzinību. 

Režisors Edgars Kaufelds stāsta: “Izrāde ir par cilvēku neprātīgu vēlmi izpatikt, uzstāties, apliecināties, par to dzīves ringu, kur bieži vien uzvar skaļākais un bravūrīgākais, bet tie, kuri ir talantīgāki un nav tik ārišķīgi, tajā visā apmaldās un pazaudē arī paši sevi. Šajā izrādē ir līdzība ar mākslas vidi kopumā, reizēm spēcīgāks, līderiskāks cilvēks, kurš prot sevi reklamēt, spēj izsisties, kamēr otrs talantīgāks, gudrāks nespēj tajā visā iekļauties un pierādīt sevi.”

Pie apjomīgās teju 30 numuru koncertprogrammas strādā režisori Vija Blūzma, Edgars Kaufelds, Edgars Niklasons un Mārtiņš Eihe, savukārt, stāsta saturisko ietvaru veido dramaturģe Rūta Dišlere.

“Bez morāles. Ar lellēm.” muzikālo noformējumu uzticēts radīt pianistam Raimondam Petrauskim, leļļu uznācieniem aranžējot melodijas no Raimonda Paula, Credo, Lingas, Instrumentu, Musiqq un citām mūziķu un grupu populārākajām dziesmām. Kabarē atmosfērā skatītājus ievedīs izrādes vajadzībām radītais dzīvās mūzikas ansamblis, kurā bez pianista Raimonda Petrauska teātra muzikālajiem aktieriem – Dacei Vītolai un Anrijam Sirmajam – pievienosies arī sitaminstrumentālists Ernests Mediņš.