foto: REUTERS/SCANPIX
"TV Rain" atlaidis raidījuma vadītāju, kurš raizējās par Krievijas karavīriem
"TV Rain"
Sabiedrība
2022. gada 2. decembris, 18:24

"TV Rain" atlaidis raidījuma vadītāju, kurš raizējās par Krievijas karavīriem

Jauns.lv

Latvijā bāzētais “TV Rain” atlaidis raidījuma vadītāju, kurš pauda raizes par Krievijas karavīru apstākļiem frontē, par to paziņoja informācijas dienesta vadītāja Jekaterina Kotrikadze.

Raidījuma “Zģes i seičas” (“Te un tagad”) vadītājs Aleksejs Korosteļovs 1. decembrī šādi izteicās par situāciju saistībā ar Ukrainā iebrukušās Krievijas armijas karavīriem: “Mēs ceram, ka daudziem karavīriem spējām palīdzēt, piemēram, ar aprīkojumu vai vienkārši elementārām ērtībām frontē”.

Pēc tam telekanāla galvenais redaktors Tihons Dzjadko savā “Twitter” kanālā atvainojās par notikušo un paziņoja, ka telekanāls “nenodarbojās, nenodarbojas un nenodarbosies ar palīdzību Krievijas armijas apgādē — frontē vai ārpus tās. Pastkaste army@tvrain.tv ir izveidota, lai vāktu personīgas liecības par Krievijas armijas noziegumiem Ukrainā un par pārkāpumiem, veicot noziedzīgo un bezjēdzīgo mobilizāciju Krievijas Federācijā. Šādas informācijas izplatīšana ir nepieciešama, lai plašā auditorija apzinātos Krievijas vadības darbību noziedzīgo raksturu, sākot no 2022. gada 24. februāra. Patiesība par noziedzīgo un nelietīgo karu ir jāzina visiem Krievijas pilsoņiem, tostarp karavīriem un mobilizētajiem.”