foto: Publicitātes foto
Par gada notāru atzīts Laizāns no Rēzeknes
Rēzeknes notārs Romualds Laizāns.
Sabiedrība
2022. gada 26. novembris, 08:36

Par gada notāru atzīts Laizāns no Rēzeknes

Kas Jauns Avīze

Franča Trasuna muzejā “Kolnasāta” pasniegts ikgadējais zvērinātu notāru apbalvojums “Gada notārs”. Šogad to saņēmis Rēzeknes notārs Romualds Laizāns – par notariāta vērtībās balstītu godprātīgu, atbildīgu ikdienas darbu un arī cieņpilnu rīcību, palīdzot Ukrainas bēgļiem.

“2022. gadā jebkuras darbības mēraukla pasaulē, tostarp Latvijas notariātā, ir attieksme pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā. Tāpēc, izvēloties kandidātu, vērtējām ne tikai notāra profesionalitāti, bet arī personisko iesaisti atbalsta sniegšanā Ukrainai,” atklāj Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

Braukšana uz robežu pēc ukraiņu ģimenēm, atbalsts Adamovas internātskolā izmitinātajiem bēgļiem, tajā skaitā kopīga svētku svinēšana, cenšoties radīt cilvēka cienīgus apstākļus karā izmocītajiem, darba iespēju gādāšana, dzīvokļa nodošana viņu lietošanā – tā ir notāra Laizāna palīdzības redzamā daļa. 

Balvas saņēmējam ir 44 gadi, viņš dzimis Rēzeknē būvnieka un veterinārārstes ģimenē, notariātā ir 22 gadus, no tiem 12 gadus notāra amatā. Sešus gadus bijis Zvērinātu notāru padomes loceklis, pārstāvot Latgales kolēģus.

Balva “Gada notārs” šogad pasniegta jau 16. reizi, taču pirmo reizi tas notika ārpus Rīgas – Franča Trasuna muzejā “Kolnasāta” Rēzeknes novada Sakstagalā.

Kā katru gadu, savu simpātiju balvu pasniedza Zvērinātu notāru padomes biroja darbinieki, šogad to par intelektuāli pārliecinošu atbalstu kolēģiem un sirsnību saņēma zvērināta notāre no Jelgavas Dace Elksne. Tiesa, šogad viņas neuzmanības dēļ uz trim dienām nomira un juridiskās problēmās iedzīvojās jelgavnieks Armands Pogulis. Kārtojot mantojuma lietu no viņa mirušā brāļa, notāre kā aizgājēju norādīja Poguli. Uzzinot par notikušo, viņa atvainojās un steidzās kļūdu labot.