foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
“Stabilitātei!” deputāte par palīdzi Saeimā izvēlējusies raganu, paldies Dievam, Balto!
Tautā Sanitu Peteri, pateicoties viņas darbībai un publicitātei, lielākoties pazīst kā “Kurzemes raganu” un “Balto raganu”.
Sabiedrība
2022. gada 23. novembris, 12:46

“Stabilitātei!” deputāte par palīdzi Saeimā izvēlējusies raganu, paldies Dievam, Balto!

Jauns.lv

Kā ierasts, kārtējai jaunajai Saeimai ķeroties pie darba, atsevišķu deputātu gadījumā spilgti uzmirdz viņu darbā pieņemtie palīgi. Tā tas ir arī “Stabilitātei!” deputātes Nataļjas Marčenko-Jodko gadījumā. Viņai amata pienākumu pildīšanā asistēs ragana.

Saeimas mājaslapā pie informācijas par konkrēto “Stabilitātei!” deputāti ir atrodama arī viņas deputāta palīdzes kontaktinformācija.

Nu jau ir apstiprinājies, ka tur norādītā kundze ir ekstrasensu un dziednieku aprindās pietiekami labi zināmā Sanita Petere.

Petere arī pati kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās, turklāt kā pirmais numurs no Kurzemes, taču netika ievēlēta. “Stabilitātei!” viņu iepriekš pat nominēja Labklājības ministres amatam.

Tautā Sanitu Peteri, pateicoties viņas darbībai un publicitātei, lielākoties pazīst kā “Kurzemes raganu” un “Balto raganu”.

Viņai ir arī sava grāmata – “Raganas sarunas ar Dievu”, kurā esot aprakstīta sievietes pieredze darbā ar maģiju un rituāliem.

Palīdz ukraiņiem, Saeimā vēlējās pievērsties veselības nozarei

Jāpiebilst arī, ka “Stabilitātei!” deputātes palīdze Petere ir arī rosīga “Ventspils atbalsts Ukrainai” centra pārstāve. Centrs vāc ziedojumus Krievijas uzsāktā kara plosītajai valstij.

Taču par citām Sanitas Peteres kompetencēm izsmeļošas skaidras informācijas pagaidām iztrūkst.

Vien zināms, ka viņa 2022. gadā absolvēja Rīgas komercskolu un uzņēmumā SIA “SOFIJA-S” ieņem projektu vadītājas amatu.

“Lursoft” datubāze arī liecina, ka Sanita Petere (tolaik Sīkle) cita starpā darbojusies arī uzņēmumā “Nemezīda-S”, kuram šobrīd, saskaņā ar publisko informāciju, ir nodokļu parāds 49 330, 94 eiro apmērā.

Publiski izlasāms, ka 2018. gada 20. augustā uzņēmuma saimnieciskā darbība ir apturēta, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu.

Kandidējot parlamenta vēlēšanās, Petere kā savus mērķus norādīja veselības aprūpes birokrātiskā aparāta, dokumentācijas pārskatīšanu un medicīniskās aprūpes pieejamības veicināšanu.

Pietiekami mīklaini gan ir pašas jaunievēlētās Saeimas deputātes Nataļjas Marčenko-Jodko priekšvēlēšanu laikā definētie mērķi.

Viņa grasoties ar “visbargākajiem līdzekļiem” cīnīties pret “dubultajiem standartiem”. Saeimā viņu ievēlēja ar 30 322 balsīm, 3408 plusiem un 258 svītrojumiem.

Jauns.lv vērsās pie deputātes ar jautājumiem par deputātes palīdzes izvēli. Saņemot atbildes, tās publicēsim.

Saeimā, ar partijas līderi, kādreizējo saskaņieti Alekseju Rosļikovu, kopumā tika ievēlēti 11 “Stabilitātei!” pārstāvji. No tiem vairāki – ar pretrunīgu pagātni.

Sabiedrībā zināmā “TikTok” personība Glorija Grevcova stāsies tiesas priekšā saistībā ar iespējamu melošanu par savu līdz šim ieņemto amatu un iegūto izglītību, savukārt partijas biedrs Dmitrijs Kovaļenko, kā noskaidrojās, savulaik divās lietās ticis krimināli sodīts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju.

Uz vēlēšanu laiku gan šīs sodāmības vairs nebija aktuālas.

Novembra sākumā savu tikko kā iegūto deputātes mandātu nolika “Stabilitātei!” pārstāve Nadežda Tretjakova, kā iemeslu minot negaidītus ģimenes apstākļus.