Politika
2022. gada 22. novembris, 08:23

Rinkēvičs: NATO valstīm jādomā par papildu pretgaisa aizsardzību

Jauns.lv / LETA

NATO valstīm, kurām ir kopēja robeža ar Ukrainu, jādomā par papildu pretgaisa aizsardzību, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runājot par nesen notikušo incidentu, kad Krievija atkal pakļāva Ukrainu masīvai raķešu apšaudei un Polijas teritorijā sešus kilometrus no Ukrainas robežas nokrita raķete, nogalinot divus cilvēkus, Rinkēvičs sacīja, ka notikušais joprojām tiek izmeklēts, tāpēc pašlaik nekādas jaunākas informācijas vēl nav.

foto: Zane Bitere/LETA
Rinkēvičs akcentēja, ka pretgaisa aizsardzības jautājums aktualizēts arī topošās valdības deklarācijas projektā.

Vienlaikus ir skaidrs - ja nebūtu Krievijas iebrukuma Ukrainā, šāda incidenta nebūtu.

Viņš norādīja, ka šis ir kārtējais apliecinājums tam, ka NATO valstīm, sevišķi tām, kuras robežojas ar Ukrainu, jādomā par papildu pretgaisa aizsardzību.

Polijā apglabāti Pševodovas ciemā nokritušās raķetes upuri

19. un 20. novembrī apglabāti divi vīrieši, kuri gājuši bojā, raķetei nokrītot Polijas Pševodovas ciemā.

gallery icon
15

Tāpat Rinkēvičs akcentēja, ka pretgaisa aizsardzības jautājums aktualizēts arī topošās valdības deklarācijas projektā  - šim nolūkam esot atvēlēti papildu līdzekļi.

Vēstīts, ka sākotnēji izskanēja ziņas, ka Polijā esot nokritusi  viena no krievu raidītajām raķetēm.

Rīts Pševodovas ciemā Polijā pēc raķetes trieciena

Polijā otrdien ap plkst.15.40 (16.40 pēc Latvijas laika) nokrita Krievijā ražota raķete, nogalinot divus cilvēkus Pševodovas ciemā.

gallery icon
14

Tomēr vēlāk Rietumvalstis un NATO atzinušas, ka tā tomēr bijusi Ukrainas zenītraķete, kas izšauta, reaģējot uz Krievijas armijas uzbrukumiem.

Vienlaikus Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzstāj, ka tā bijusi krievu raķete, lai gan atzīst, ka nav pilnīgi pārliecināts, kas īti noticis.