foto: LETA
Divas Rīgas Dzemdību nama speciālistes apbalvotas par mūža ieguldījumu profesijā
SIA "Rīgas Dzemdību nams" ēka.
Sabiedrība
2022. gada 21. novembris, 22:23

Divas Rīgas Dzemdību nama speciālistes apbalvotas par mūža ieguldījumu profesijā

Jauns.lv/LETA

Pirmdien Rīgas Dzemdību nama 75 gadu jubilejas svinīgajā pasākumā divām iestādes speciālistēm Valsts prezidenta kundze pasniegusi apbalvojumus par mūža ieguldījumu profesijā, pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā.

Vecmātei Ritai Romanovskai Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite pasniedza balvu par mūža darbu, bet ginekoloģei-dzemdību speciālistei Inārai Miltiņai - par mūža ieguldījumu. Savukārt Rīgas Dzemdību nams, novērtējot patroneses Levites ieguldījumu, pasniedza viņai Magnolijas zieda balvu.

Uzrunā klātesošajiem Levite izcēla Rīgas Dzemdību nama sasniegumus un uzsvēra demogrāfijas jautājumu nozīmīgumu Latvijai, kā arī daudzām citām Eiropas valstīm.

"Lai ļaudīm dzimtu bērni vienmēr, ir vajadzīgs valsts atbalsts. Ir vajadzīgs atbildīgs cilvēks, kurš koordinē darbību starp dažādām ministrijām, tostarp veselības, izglītības, labklājības un vides. Šķietami visām ministrijām, lai būtu vislabvēlīgākais rezultāts bērnam. Bet īpaši nozīmīga ir bērniem labvēlīgi noskaņota sabiedriskā doma, cilvēku dzīves stils un patiesa mīlestība no vecākiem, radiem un tuviniekiem," sacīja Levite.

Prezidenta kundze atzina, ka Rīgas Dzemdību nama valde un darbinieki ar savu ikdienas darbu, ar inovācijām un piedalīšanos sociālo problēmu risināšanā ir nepārprotami pierādījuši, ka viņiem bērni, mātes, tēvi un Latvijas demogrāfija patiesi rūp.

"Es jums novēlu daudz darba, un lai vēl daudzus gadus katru dienu jūs piedzīvotu daudz dzimšanas dienu!" uzrunas noslēgumā sacīja Levite.