Lasītājiem jaunās telpās tiek atvērta RCB Daugavas filiālbibliotēka
RCB Daugavas filiālbibliotēka, bijusī pilsētas 30. bibliotēka, dibināta Rīgas Lokomotīvju depo kantora ēkā.
Runā Rīga

Lasītājiem jaunās telpās tiek atvērta RCB Daugavas filiālbibliotēka

Jauns.lv

Trešdien, 29. aprīlī, plkst. 15.00 jaunās telpās Aviācijas ielā 15 lasītājiem durvis vērs Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Daugava filiālbibliotēka. Jaunās filiālbibliotēkas telpas atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Lasītājiem jaunās telpās tiek atvērta RCB Daugavas...

Gaišās, plašās un ērtās telpās bibliotēku varēja iekārtot, pateicoties Rīgas domei un Īpašuma departamentam pēc kura pasūtījuma pilnsabiedrība „AKN” veica būvdarbus. Bibliotēkas iekārtošanai jaunajās telpās tika izlietoti 69 173 eiro.

Bibliotēka izvietota ēkas otrajā un trešajā stāvā. Otrā stāva telpās ierīkots daiļliteratūras un nozaru abonements pieaugušajiem, kā arī neliela lasītava, bet trešajā stāvā – liela un koša bērnu literatūras nodaļa un telpa nodarbībām. Jaunā filiālbibliotēka, tāpat kā pārējās RCB filiāles, ir ģimenes bibliotēka un šī ir pirmā RCB filiāle, kurā ierīkota īpaša vieta, lai pārtītu mazuļus.

Bibliotēkā lasītājus gaida vairāk nekā 20 tūkstošus liels grāmatu un citu materiālu krājums, 62 nosaukumu žurnāli un septiņi laikraksti. Bibliotēkas apmeklētāji bez maksas varēs lietot sešus datorus ar interneta pieslēgumu, biroja programmām un pieeju autorizētajām tiešsaistes datubāzēm, kā arī spēlēt datorspēles, un, protams, bibliotēkā būs pieejams arī bezvadu internets.

Tāpat kā iepriekšējās telpās Maskavas ielā, bibliotēkā rīkos izstādes un dažādas tikšanās, kā arī pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām. Atvēršanas dienā bibliotēkā būs skatāma foto kluba „Rīga” dalībnieku veidota izstāde, kā arī bibliotēkas materiālu izstāde „Daugava – mūsu dzīvības šūpulis”, ko apmeklētāji varēs apskatīt līdz pat 30. maijam.

RCB Daugavas filiālbibliotēka, bijusī pilsētas 30. bibliotēka, dibināta Rīgas Lokomotīvju depo kantora ēkā. No 1972. gada līdz 2014. gadam tā mājoja Daugavmalā, Maskavas ielā 264. Bibliotēka var lepoties ar plašu Ķengaraga vēsturei un kultūrai veltītu materiālu krājumu.