Pāvilostā sievietes izvarotājs bijis iepriekš nesodīts, tobrīd nepilngadīgs Lietuvas pilsonis
foto: Pērn VP ar fotorobota palīdzību aicināja sabiedrību atpazīt uzbrucēju.
Sabiedrība

Pāvilostā sievietes izvarotājs bijis iepriekš nesodīts, tobrīd nepilngadīgs Lietuvas pilsonis

Jauns.lv

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu par izvarošanas gadījumu Pāvilostas pludmalē pagājušā gada 7. jūlijā.

Pāvilostā sievietes izvarotājs bijis iepriekš neso...

Valsts policija pēc 720 stundu garu videomateriālu analīzes ir aizturējusi iespējamo vainīgo personu, viņam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, un krimināllietas materiāli ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pateicoties DNS paraugam, kuru eksperti izņēma notikuma vietā un veicot tā salīdzināšanu, bija sakritība ar kādu Lietuvas pilsoni un viņš, sadarbībā ar Lietuvas policijas kolēģiem, tika aizturēts un uz izmeklēšanas laiku viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Policijā norāda, ka izvarotā sieviete bijusi pilngadīga, bet  izvarotājs - iepriekš nesodīts 2004. gadā dzimis Lietuvas pilsonis, kurš nozieguma pastrādāšanas brīdī bija nepilngadīgs.

Likumsargi pateicas sievietei par drosmi ziņot par notikušo, kā arī iedzīvotājiem - par atsaucību. Toreiz VP ar fotorobota palīdzību aicināja sabiedrību atpazīt uzbrucēju. Kopumā likumsargi pārbaudīja vairāk nekā 500 cilvēkus, no tiem 100 kā potenciālos uzbrucējus.

Par dzimumaktu, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai par dzimumaktu pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo (159. pants), — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.