foto: LETA
"Progresīvie" iestāsies par tiesiskumu un ST respektēšanu
"Progresīvo" politiķis Kaspars Briškens.
Politika
2022. gada 11. oktobris, 21:56

"Progresīvie" iestāsies par tiesiskumu un ST respektēšanu

Jauns.lv / LETA

Partija "Progresīvie" koalīcijas sarunās iestājas par tiesiskumu un Satversmes tiesas (ST) respektēšanu, reizē partija "otrajā plānā" ir gatava atstāt dažus citus ideoloģiskos uzstādījumus, šodien pēc tikšanās ar "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvjiem pauda "Progresīvo" politiķis Kaspars Briškens.

Ar šādiem un citiem uzstādījumiem "Progresīvie" ir gatavi runāt arī ar "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem. Neformālas sarunas ar AS varētu notikt ceturtdien, pieļāva politiķis.

Briškens uzsvēra, ka Valsts prezidents Egils Levits esot iezīmējis, ka topošajai koalīcijai jābūt vērstai uz tiesiskumu, ekonomisko attīstību, labu pārvaldību, nepieļaujot savtīgas intereses. "Progresīvie" potenciālajiem partneriem gatavi vaicāt, vai tie respektēs ST spriedumus un tiesu neatkarību kopumā, kā arī to, ka valsts pārvaldē strādātu neatkarīgi profesionāļi, nevis "varai pietuvināti darboņi".

Partneru nostāja šajos un citos jautājumos arī izšķirs, vai "Progresīvie" būs gatavi piedalīties valdības veidošanā, atzīmēja partijas politiķis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits pilnvarojis Kariņu turpināt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Aizvien saglabājas neskaidrība, kāda loma procesa noslēgumā būs partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijai.

Kariņš iepriekš pauda, ka "valstij vislabāk būtu" plašāka koalīcija, ko veidotu JV, AS, NA un "Progresīvie". Otrdien premjers norādīja, ka runāt par koalīcijas sastāvu ir pāragri un svarīgāka ir darāmo darbu programma.

NA un AS rīcībspējīgu valdības modeli redz tikai trīs partiju koalīcijā, bez "Progresīvajiem".

Jau ziņots, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, AS ar 15, NA ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.