foto: LETA
Eilands: "Bayraktar" saziedotā summa tiks novirzīta "Atlas Pro" dronu iegādei
Mūziķis Ralfs Eilands piedalās preses konferencē par līdzekļu vākšanas militārā drona "Bayraktar" iegādei Ukrainas armijai projekta norisi, kā arī par piedāvājumiem sakarā ar izmaiņu ieviešanu šī projekta īstenošanā.
Sabiedrība
2022. gada 21. septembris, 18:18

Eilands: "Bayraktar" saziedotā summa tiks novirzīta "Atlas Pro" dronu iegādei

Jauns.lv / LETA

Turcijas militārā drona "Bayraktar" iegādei Ukrainas armijai Latvijā savāktos 900 000 eiro novirzīs vietējā uzņēmumā "Atlas Aerospace" ražotu dronu iegādei, trešdien Ukrainas vēstniecībā Latvijā paziņoja akcijas rīkotāji un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Bayraktar" drona iegādei bija vajadzīgi aptuveni 5 miljoni eiro. Kā skaidroja viens no "Bayraktar" iegādes akcijas iniciatoriem, mūziķis Ralfs Eilands, apzinoties situāciju, kādā atrodas Latvijas ziedotāji, tuvojoties ziemai un mainoties situācijai frontē, saziedotā summa tiks novirzīta "Atlas Pro" dronu iegādei.

Arī Pabriks norādīja, ka karā situācija mainās pa dienām. Lai ziedojumus savāktu visus "Bayraktar" iegādei nepieciešamos miljonus, būtu vajadzīgs ilgāks laiks, bet vajadzības frontes līnijā ir jau patlaban, tāpēc uzņēmumā "Atlas Aerospace" ražotie droni jau sagatavoti nosūtīšanai.

Kopumā uz Ukrainu plānots nosūtīt 15 dronu komplektus kopā ar 15 automašīnām. Katrā no šiem komplektiem ir trīs droni, tātad kopumā 45 lidaparāti. Droni nav aprīkoti ar lādiņiem, bet gan kalpos izlūkošanas un komunikācijas nolūkos.

Ja ziedojumu vākšanas akcijā savāks jaunus līdzekļus, tos novirzīs jau citu Ukrainas armijai nepieciešamu lietu iegādei.

Jau ziņots, ka ziedojumu vākšana ar "ziedot.lv" starpniecību tika sākta 16.augusta rītā. Līdz šim savākti aptuveni 0,9 miljoni eiro no nepieciešamajiem 5 miljoniem eiro Turcijā ražotā kaujas lidaparāta iegādei.

Pabriks septembrī nāca klajā ar aicinājumu ukraiņiem paredzētā militārā drona "Bayraktar" iegādei līdz šim savākto naudu novirzīt citām Ukrainas armijas vajadzībām.