foto: LETA
Rīgas dome uzvarējusi tiesvedībā pret Reinbahu
Vitālijs Reinbahs
112
2022. gada 20. septembris, 17:55

Rīgas dome uzvarējusi tiesvedībā pret Reinbahu

Jauns.lv/LETA

Rīgas dome uzvarējusi tiesvedībā pret kādreizējo Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu par viņa atstādināšanu no amata uz pārbaudes laiku pēc iespējamu pārkāpumu konstatēšanas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rīgas apgabaltiesa jūnijā bija noraidījusi Reinbaha prasību pret pašvaldību par viņa atstādināšanas atcelšanu un vidējās izpeļņas par darba piespiedu kavējumu piedziņu. Reinbahs šo spriedumu pārsūdzēja kasācijas kārtībā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Senāts nolēmis atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību par minēto Reinbaham nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas spriedumu.

Līdz ar to tiesvedība šajā procesā ir pabeigta un Rīgas domes rīcība, atstādinot Reinbahu uz pārbaudes laiku periodā no 2021.gada 26.maija līdz 2021.gada 18.augustam, atzīta par pamatotu.

Kā ziņots, pārbaude par Reinbaha darbu tika sākta, jo, kā vēstīja domes vadība, tikusi saņemta informācija no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamentā. Iespējams, Satiksmes departamentā tika pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts. Līdz ar to Reinbahs tika atstādināts un sākta pārbaude.

Saistībā ar Reinbaha atstādināšanu notiek vēl trīs tiesvedības. Viena ir par par viņa ilgstošo atstādināšanu, kas ir spēkā vēl pašlaik, bet divas ir ierosinātas pēc Rīgas pašvaldības pieteikumiem par darba līguma izbeigšanu ar Reinbahu.

Pašvaldība Reinbahu nevar atbrīvot bez tiesas lēmuma, jo viņa atbrīvošanai nepiekrīt arodbiedrība, tādēļ dome, lai panāktu viņa atbrīvošanu, vērsās tiesā.