Ar svētku gājienu atklāj Tēva dienas festivālu 2022
Sabiedrība
2022. gada 11. septembris, 13:55

Ar svētku gājienu atklāj Tēva dienas festivālu 2022

Jauns.lv

Šodien, 11. septembrī Rīgā ar Tēva dienas gājienu atklāts tradicionālais Tēva dienas festivāls. Svētku gājienā, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” no Brīvības pieminekļa līdz Vērmanes dārzam devās vairāki tūkstoši dalībnieku. Tēva dienas festivāls turpināsies Vērmanes dārzā līdz plkst. 16.00 ar plašu skatuves programmu, kuras ietvaros uzstāsies Miks Dukurs, Katō, Māris Grigalis un citi mākslinieki, kā arī ar daudzveidīgām aktivitātēm parka teritorijā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Tēva dienas gājiena priekšgalā muzicēja LR Zemessardzes orķestris, gājiena vidusposmā priecīgu dzirksti gājējiem piešķīla perkusionists Nils Īle ar ģimeni un savas studijas perkusionistiem.

Ar svētku gājienu atklāj Tēva dienas festivālu 2022

Šodien, 11. septembrī Rīgā ar Tēva dienas gājienu atklāts tradicionālais Tēva dienas festivāls. Svētku gājienā, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ...

gallery icon

Pirms gājiena tika uzņemta kopbilde no putna lidojuma ūsu formā. Pasākumā piedalījās gan Latvijas, gan Ukrainas ģimenes, jo šā gada gājiens un festivāls ir veltīts tētiem kā Latvijā, tā Ukrainā. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja izveidot savu video sveicienu tētiem Ukrainā biedrības "Tavi draugi" teltī, kā arī nogaršot tradicionālos ukraiņu ēdienus "Boršča" kafejnīcā pie ukrainietēm.

Tēva dienas festivāla ietvaros Vērmanes dārzā uz lielās skatuves uzstāsies Katō, Miks Dukurs, radošā apvienība “Pasaku nams”, “Tutas lietas” – ciemos būs ukraiņu Tuta. Skatuves programmu vadīs Māris Grigalis un Inga Akmentiņa-Smildziņa kopā ar bērniem. Pasākuma atklāšanas svinīgās uzrunas teiks Rīgas pilsētas priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.