foto: LETA
Vairums fizikas skolotāju atbalstītu obligātu eksāmenu ieviešanu dabaszinātnēs, ja skolotājiem būtu kvalitatīvi atbalsta materiāli
Skolotāji.
Tava izglītība
2022. gada 29. augusts, 15:50

Vairums fizikas skolotāju atbalstītu obligātu eksāmenu ieviešanu dabaszinātnēs, ja skolotājiem būtu kvalitatīvi atbalsta materiāli

Jauns.lv/LETA

76% fizikas skolotāju atbalstītu obligāto centralizēto eksāmenu ieviešanu dabaszinātņu mācību priekšmetos, ja skolotājiem būtu pieejami kvalitatīvi atbalsta materiāli, tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci (K), skaidroja Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas pārstāvji.

Saskaņā ar asociācijas veikto fizikas skolotāju aptauja, 44% pedagogu atbalstītu obligāto centralizēto eksāmenu ieviešanu, ja augstākās izglītības iestādes ņemtu vērā šī eksāmena rezultātu iestāšanās laikā.

87% pedagogu piekrīt, ka mācību process arī jaunajā mācību gadā pēc iespējas jāorganizē tikai klātienē, un 81% uzskata, ka attālināto mācību laikā skolēnu zināšanu līmenis samazinājās.

Savukārt 57% no tiem skolotājiem, kuri neatbalsta obligāto eksāmenu kādā no dabaszinātņu priekšmetiem, pauda, ka tas neatrisinās studējošo trūkumu STEM jomā.

Pēc ministres iniciatīvas rosinātās tikšanās laikā tika diskutēts par jauno mācību saturu, mācību gada slodzes pārdali, iespējamo Covid-19 izplatību rudenī, kā arī citiem jautājumiem.

"Mēs vēlamies strādāt sistēmā, kurā varam veltīt skolēniem pietiekami daudz laika. Runājot par eksāmenu, jāuzsver, ka tā ir neatņemama daļa no secīgi sakārtotas sistēmas, kas ir mūsu un Izglītības un zinātnes ministrijas kopīgais mērķis," uzsvēra Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas pārstāvji.

Tikšanās laikā asociācijas pārstāvji uzsvēra nepieciešamību stiprināt profesionālās biedrības, kam piekrita arī ministre.