Sabiedrība
2022. gada 26. augusts, 16:29

Turpinās padomju armijas karavīru pieminekļa pagraba demontāža un ūdens atsūknēšana no dīķa

Jauns.lv / LETA

Šodien Pārdaugavā turpinās padomju armijas karavīru pieminekļa pagraba demontāža un ūdens atsūknēšana no dīķa, informēja Rīgas domē.

Kā paskaidroja pašvaldībā, līgumā par pieminekļa demontāžu ir noteikts darbu apjoms un termiņš. Pašlaik būvnieki šo termiņu apsteidz.

Pēc tam, kad ceturtdien tika nogāzts pieminekļa centrālais objekts, šodien turpinās citi demontāžas darbi, tai skaitā tiek demontēts pagrabs.

Kā ziņots, ceturtdien pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Ļaudis Uzvaras parka apkārtnē gaida obeliska demontāžu

gallery icon

Pieminekļa kompleksa brucināšanas darbi sākās otrdien, 23.augustā, no rīta. Otrdien pēcpusdienā būvnieki zemē nogāza trīs padomju karavīru bronzas statujas, savukārt trešdien īsi pēc plkst.9 krita arī sievietes tēla statuja.

Gāžas okupeklis Pārdaugavā

Šodien pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 ...

gallery icon