Sabiedrība
2022. gada 19. augusts, 16:39

"Kas tā par būtni?!" No akas izvilkts "monstrs" pārsteidz Kuldīgas iedzīvotāju

Bez Tabu, TV3

Savācot ūdeni no akas, Ieva izvilka kaut ko neizskaidrojamu - ļoti garu, tievu "briesmoni". Par to pavēstīja Kuldīgas iedzīvotāja un nosūtīja fotogrāfijas TV3 raidījumam "Bez Tabu".

Ieva iesūtījusi vairākas fotogrāfijas, kurās iemūžināts tas, ko viņa dēvē par "akas briesmoni". "Mēs gribējām noskaidrot, kas tā varēja būt par būtni?! Tas izskatās pēc čūskas, pēc gliemeža, bet ļoti milzīga. Būtu ļoti interesanti uzzināt, kas tas ir," saka Ieva.

No akas izvilktā radība dzīvības pazīmes neizrādīja, taču Ieva ir pārliecināta, ka kādreiz tā bijusi dzīva. "Atstājām viņu pa nakti žāvēties zālē. No rīta, dienas gaismā, redzam, ka tur bija kaut kas dzīvs. Viņam ir žaunas, gļotāda. Pacelt un skatīties ir ļoti nepatīkami, bet, cik esmu redzējusi, esmu gandrīz 100% pārliecināta, ka tas bija kaut kas dzīvs," turpina Ieva.

foto: ekrānuzņēmums no video

Ievas iesūtītās fotogrāfijas parādītas Kasparam Kovaļenko, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes dekānam. Viņš pieļāva, ka attēlā iemūžināta liela dzīvnieka zarna.

"Izskatās pēc dzīvnieka gremošanas trakta (zarnu trakta) daļas. Varbūt zirga vai govs, vai kāda cita. Grūti pateikt, būtu nepieciešamas rūpīgākas analīzes, iespējams, piesaistot BIOR laboratoriju un nosakot dzīvnieka DNS. Iespējams, maluzvejnieks tādējādi atbrīvojās no dzīvnieka iekšējiem orgāniem, iemetot tos akā, domājot, ka to neviens neizmantos," saka Kaspars Kovaļenko.

Ieva raidījumam gan norādīja, ka aka atrodas privātmājas pagalmā, tādējādi atspēkojot to, ka tā varētu šķist neizmantota. Viņa nepazīst arī nelabvēļus, kas varētu iekļūt teritorijā un piemēslot aku.