Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Mēs to nepaciešam!” Siguldas dome vēršas KNAB un Valsts policijā ar sūdzību par “Stabilitātei!” logotipu
foto: ekrānuzņēmums no video
Attēlā ir redzams "Sigulda aizrauj" logo, taču būtu piedodams, ja vērotājs to sajauktu ar partijas "Stabilitātei!" logo, kurš attēlots ļoti līdzīgā veidā.
Politika

“Mēs to nepaciešam!” Siguldas dome vēršas KNAB un Valsts policijā ar sūdzību par “Stabilitātei!” logotipu

Jauns.lv

Publiski jau kādu laiku tiek runāts par to, ka bijušā “Saskaņa” Rīgas domnieka Alekseja Rosļikova jaundibinātā partija “Stabilitātei!” piemeklējusi sev vizuālo identitāti, kura nu ļoti atgādina Siguldas pilsētas domes jau sen izveidoto dizainu. Tas, kā izrādās, ir labi zināms arī pašvaldībai.

“Mēs to nepaciešam!” Siguldas dome vēršas KNAB un ...

Kādā “Twitter” diskusijā, kur apspriesta partijas “Stabilitātei!” kampaņa, pieminēts arī Siguldas domes tūrisma popularizēšanai izveidotais projekts “Sigulda aizrauj”.

“Twitter” lietotājs norāda, ka minētās partijas izvēlētā vizuālā identitāte – logo, krāsas un citas noformējuma nianses – ļoti sakrīt ar to, kā sevi vizuāli prezentē “Sigulda aizrauj”.

Vai ir saskatāma līdzība?

Šī nebūt nav pirmā reize, kad ļaudis norāda uz partijas logo un Siguldas domes projekta vizuālā dizaina ciešo līdzību.

Gan viens, gan otrs izmanto, ja ne precīzi vienādas, tad ļoti līdzīgas krāsas. Gan “Stabilitātei!”, gan “Sigulda aizrauj” ir arī logo, kurš sastāv no lielā burta “S”, kam seko izsaukuma zīme. Arī tas ir attēlots jau minētajās krāsās.

Aplūkojot augstāk ievietoto video un tad - fotogrāfijā redzamo "Sigulda aizrauj" logo, katrs pats var izdarīt secinājumus.

Nu pirmo reizi situāciju komentējusi arī Siguldas dome, no oficiālā “Sigulda aizrauj” “Twitter” konta paziņojot, ka saistībā ar Alekseja Rosļikova partijas rīcību ir vērsusies Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojā (KNAB), Valsts policijā (VP) un Konkurences padomē.

Tiekot arī gatavots pieteikums tiesai:

Rosļikovs: "Juridiskais analfabētisms!"

Jauns.lv sazinājās ar Siguldas domi, kur apstiprināja, ka pieteikums tiesai tiek gatavots, un sīkāki komentāri saistība ar šo visu gaidāmi tuvāko dienu laikā.

Jauns.lv šodien ir sazinājies arī ar partiju “Stabilitātei!”, lūdzot sniegt komentārus par Siguldas domes rīcību.

Partijas līderis Aleksejs Rosļikovs skaidroja, ka vēl jūnijā komunicējis ar Siguldas juridisko pārvaldi.

"Sarunājām dabūt atzinumu no patentu biroja. Cik saprotu, atzinums vai nu nav bijis par labu Siguldai, vai nu viņiem gribas vienkārši pārkliegt! Lai turpina, mums nav iebildumu! Saraksts, kur viņi izdomāja vērsties ar sūdzībām, mūs izbrīna! Totāls juridiskais analfabētisms! Kāds sakars KNAB ar šo visu, vai Valsts policijai? Gaidām ar nepacietību tiesu un esam izbrīnīti par vēlmi iet totāli destruktīvā virzienā," rakstiski atbildēja partijas līderis.

Kas ir “Stabilitātei!”?

Jau ziņots, ka partija “Stabilitātei!” šogad būs viens no 19 sarakstiem, kurā ierindotie 65 kandidāti pretendēs uz Saeimas krēsliem.

“Stabilitātei!” šajās 14. Saeimas vēlēšanās ir iedalīts 8. kārtas numurs. Sarakstu līderi ir: Aleksejs Rosļikovs (Rīga), Amils Saļimovs (Vidzeme), Naomi Farbere (zemgale), Viktorija Pleškāne (Latgale) un Sanita Petere (Kurzeme).

Kandidātu skaita ziņā “Stabilitātei!” ir trešais mazākais saraksts, aiz “Vienoti Latvijai” (28 kandidāti), un Kristīgi progresīvā partija (31) kandidāts.

Detalizētāk par partijas piedāvājumu šajās vēlēšanās Jauns.lv, aplūkojot 14. Saeimas partiju sarakstus, vēstīja jau iepriekš.