Sabiedrība
2022. gada 13. augusts, 15:30

FOTO: pretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets, lai pieprasītu represiju atcelšanu, kas vērstas pret "Azov" gūstekņiem

Jauns.lv

Pretī Krievijas vēstniecībai pulcējušies ap 30 cilvēku, lai pieprasītu Krievijai izbeigt prettiesiskas represijas pret Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķo īpašo uzdevumu vienības "Azov" gūstekņiem.

Dažāda vecuma piketētāji rokās turēja plakātus, uz kuriem pārsvarā angļu valodā aicināts saglabāt Mariupoles varoņus, Ukrainu un tās Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības "Azov" kareivjus, kā arī pausts nosodījums Krievijai, nodēvējot to par teroristisku valsti un slepkavu

Pikets pie Krievijas vēstniecībai pret represijām, kas vērstas pret "Azov" gūstekņiem

gallery icon
16

Protesta dalībnieki izkliedz saukļus par godu "Azov" un nosodot Krieviju kā terorismu izvērsošu valsti, kā arī velta pateicības Latvijai par atbalstu.

Notiekošo piketu uzrauga policija. 

Jau ziņots, ka Krievijas Augstākā tiesa augusta sākumā Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķo īpašo uzdevumu vienību "Azov" pasludināja par "teroristisku" organizāciju, kas ļauj tās kareivjiem piespriest ilgus cietumsodus.

Saskaņā ar Krievijas kriminālkodeksu "teroristisku" grupējumu dalībniekiem var draudēt līdz desmit gadiem cietumā, savukārt to vadītājiem un organizatoriem var tikt piespriests līdz 20 gadiem cietumā.

Bijušais brīvprātīgo bataljons 2014. gadā tika oficiāli tika iekļauts Ukrainas Nacionālajā gvardē, kad palīdzēja cīnīties pret Kremļa uzturētajiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos.

"Azov" karavīri cīnījušies kopā ar Ukrainas karaspēku, lai atvairītu februārī sākto Krievijas ofensīvu.